Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 58 No’lu Oteller ve Konaklama Tesisleri Meslek Komitesi’nin organize ettiği “Özel Öğrenci Yurtları Yönergesi ve Yönetmeliği İstişare Toplantısı”, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran’ın katılımıyla ATO Duatepe Hizmet Binası’ndadüzenlendi.

Özel öğrenci yurtlarının gündemindeki sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, Yurt Hizmetleri Müdürü Ümit Taş, Şube Müdürü Süleyman Soydemir, ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Anadolu Özel Yurtlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 58 No’lu Komite Başkan Yardımcısı Ömer Özkan Özdemir, 58 No’lu Komite Üyeleri ile Ankara’da faaliyet gösteren özel yurt temsilcileri katıldı.

ATO Başkanı Gürsel Baran: “Fiyat artışları öğrenci tercihlerine yansıyor”

ATO Başkanı Gürsel Baran konuşmasında, fiyat artışlarının öğrencilerin tercihlerine yansıdığını ve bu nedenle devlet yurtlarına taleplerin arttığını, özel yurtların da düşük kapasite ile çalışmak zorunda kaldığını dile getirdi. Toplantıda özel yurtların kapasitelerinin nasıl değerlendirilebileceğine yönelik öneriler görüşüldü.

Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik: “Ankara’da yurt ihtiyacı ciddi oranda artacak”

Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan,yeni yükseköğretim döneminin başlayacağı Eylül ayına kadar sektörün sorunlarına çözüm bulunması gerektiğine dikkat çekerken, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik ise KYK yurtlarıyla özel yurtlar arasındaki fiyat makasının açılmasının özel yurtlara olumsuz yansıdığını ancak bu sene üniversitelerin açılmasıyla birlikte Ankara’da yurt ihtiyacınınciddi oranda artacağını söyledi.

Anadolu Özel Yurtlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Özkan Özdemir: “Özel yurtların çözüm bekleyen çok sorunu var”

Anadolu Özel Yurtlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve 58 No’lu Komite Başkan Yardımcısı Ömer Özkan Özdemir toplantıya ilişkin yaptığı açıklamada “Özel yurtlar sektörünün çözüm bekleyen çok sorunu var. Göreve gelir gelmez bunları çözmek için kolları sıvadık. Organize ettiğimiz bu toplantı için başta ATO olmak üzere bütün paydaşlarla iki aydır çalışıyorduk. Sorunlarımızı dile getirmek ve bunların çözüm yollarını istişare etmek için bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz en önemli ve verimli toplantılardan biri oldu” diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığının KYK öğrenci yerleştirmeleri için yer aradığını ve %100 oranında yerleştirme yapacağını duyurduğunu ifade eden Ömer Özkan Özdemir, Anadolu Özel Yurtlar Derneği olarak bu konuya çözüm getirecek bir öneride bulunduklarını söyledi.

Özdemir, “Bakanlık verilerine göre özel yurtlarımızın doluluk oranları %48,5’tir. Kalan %51,5’lik kontenjanlarımızın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sisteme dahil edilip, öğrenci yerleştirmesi yapılması ve bunların da birim maliyetleri üzerinden bizlere ödenek tahsis edilmesi teklifinde bulunduk. Barınma bursu veya gıda yardımı adı altında, özel yurtta kalan öğrencilere yardım edilmesi, öğrencinin de fark ödeyerek istediği yurdu seçip, istediği konforda özel yurtlarda konaklayabilmesinin sağlanması konusunda görüştük. Bakanlık, özel yurtların kapılarını da devlete başvuran öğrencilere açsın istiyoruz. Toplantıda teklifimize oldukça sıcak bakıldı. Bu konudaki çalışmalarımıza devam ediyoruz. En kısa sürede bu işi sonuca ulaştırmak istiyoruz” dedi.