Rotary, dostluk ve kendinden önce topluma hizmeti amaç edinmiş bir uluslararası sivil toplum örgütüdür. Dünyada her yıl 7 milyon çocuğun ölümüne sebep olan çocuk felcine (polio) dünya çapında uyguladığı aşılama kampanyaları ile son vermiştir. Adana Rotary Kulübü ise 1968 yılında Ankara Rotary Kulübü tarafından kurulmuştur. Bölgedeki en kalabalık ve en etkin kulüplerden biridir. Kulübün en büyük projeleri arasında Adana Numune Hastanesi bahçesine kan merkezi binası, Adana Rotary İncirlik Anaokulu, Yedipınar Engelliler Parkı, Görme Engelliler Okulu Kapalı Spor Salonu, Şehit Anaları Spor Kompleksi bulunmaktadır. Ayrıca şehrin en kalabalık bulvarlarından Adana-Mersin karayolu üzerine yaya üst geçidi, Adana Valiliği yanındaki 112 istasyonu ve sağlık ocağı kompleksi ve Gürselpaşa sağlık ocağı kulübün diğer büyük projeleri arasına girmektedir.

 Bu projemizin en büyük amacı annelerin kendilerine zaman ayırabilmeleridir ve bunu sağlayabilmek için çocuklara kulüplerimizin üyeleri, eşleri ve çocukları bakacaktır. Anneler için hobi aktiviteleri, dileyen annelerin faydalanması için bir günlük kuaför hizmeti ve psikolojik destek programları sağlanacaktır. Şehir dışından Adana’ya ulaşan anne ve çocukların tüm masrafları kulübümüz tarafından karşılanacaktır. Tüm konuklar karşılanacak ve Beyzade Kebap sponsorluğunda yenen öğle yemeği sonrası Seyhan Belediyesi tarafından tahsis edilen otobüsler ile Adana’dan 40 dakika uzaklıktaki Karataş’a ulaştırılacaktır. Karataş Belediyesinin kamp programı için kulübümüze tahsis ettiği plaj ve sosyal tesislerin 2 kilometre uzağındaki Derin Deniz Oteli’ne getirileceklerdir. Karataş içindeki ulaşım ve güvenlik Karataş Belediyesi tarafından sağlanacaktır.

 Misafirlerimiz gündüz yüzme ve çeşitli hobi aktiviteleri, akşam ise bol dans ve sinema ile eğleneceklerdir. Özel olarak seçilen çocukların seveceği menüler Karataş Kadın Kooperatifi tarafından hazırlanacaktır. 6 Eylül’de Onur Kebap sponsorluğunda gala gecesi düzenlenecektir. Kamp sonu tüm misafirlerimizin Seyhan Belediyesi tarafından Adana’ya transferi yapılacaktır ve son misafirimiz gidene kadar kendilerine eşlik edilecektir.

 

 Projelerde özellikle yerel belediyeler ile iş birliği yapılmaya çalışılmaktadır. Kayseri Rotary Kulübü ve Adana Tepebağ Kulübü kampımızda kullanılmak üzere bağışta bulunmuşlardır. Bu projeye en büyük destek Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz tarafından yapılmıştır. İlki geçen yıl yapılan bu projeyi gelecek yıl uluslararası yapabilmek en büyük hedeflerimizdendir.