Müzik yolculuğunda attığı adımları ve içinden geçtiği duyguları şarkılarıyla ele alan, alternatif sahnenin üretimleriyle adından bahsettiren yeni yıldızlarından Pelin Alios, 'Yükünü Bana Ver' teklisini Garaj Müzik etiketiyle yayımladı. Şarkını sözü ve müziği Pelin Alios'a aranjesi Kaan Arslan'a ait.

 Tüm kendini gerçekleştiren insanlar dizleri titrese de başkalarının dediklerine, ejderhalara boyun eğmez, gitmek istediği yolu bilir, kapatır gözünü, girer karanlığa, karanlığın içindeki yıldızlardan kendilerine yol yapar ve odaklandığı dünyasını yaratır. 

 Bir hayali olup çok bilenlere inat adım atanlara, ejderhalarını kedi yapıp yola devam edenlere, bu yolda kendiyle ilgili şüpheye düşüp cesaret arayanlara, korkmaktan korkmayanlara, hayal ettiği ülke ve toplumu yaratmak için inancı olan herkes için gelsin bu şarkı.

 İnsanların dediğine kulağım giderken içimden hep bu şarkı aktı bana. Dinleyicinin de içine cesaret tohumu eksin, ilham perileri kulağına fısıldasın. ‘Korkma olandan, kaçma rüyandan, inanmayacaksın onlara, yürü yolunda’