Saadet Partili Abdurrahman ERGİN Yeni Yıl Mesajı Paylaştı

“Değerli basın mensupları, sizleri ve değerli halkımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.
Gündemdeki gelişmeleri değerlendirmek üzere basın toplantımızda sizlerle bir aradayız.
Bugün 2022 yılının son basın toplantısını yapıyoruz. Geçen bir yıl içerisinde yaşananları, iktidarın tavrını ve 2023’teki seçime dönük adımları kısaca değerlendirecek olursak;

Türkiye ekonomisi çökertildi. Kalkınıyormuş gibi bir hava oluşturuldu ilk başta ama bugün geldiğimiz noktayı hepimiz görüyoruz; içler acısı! Dış politikada bir kargaşanın içine düştük. Adalet mefhumu bile mumla aranır hale geldi.
Ahlaka, dürüstlüğe, harama el uzatmamaya, yetimin malına dokunmamaya, yalan söylememeye, iftira etmemeye, israf etmemeye dayalı değil de gösterişte bir tavır takındılar. Sadece ama sadece kendilerine sadakat gösterenlere mülayim davrandılar fakat bu dönemde liyakat tamamen rafa kalktı!
Hangi konuyu ele alırsak alalım, her geçen gün maalesef bir bataklığın içine sürükleniyoruz.

Fikir ve düşünce hürriyeti artık bir hayal! Eğer sizin düşünceleriniz iktidarın hoşuna gitmiyorsa, her an tehdit altındasınız demektir. Bir kutuplaşma ortamı oluşturuldu. “Benden yana mısın, değil misin?” Hiçbir gerekçe yok, bu kutuplaşma maalesef ülkemizi uçuruma doğru sürüklüyor. Bu iktidar beceriksizleşti, problemleri çözemiyor. Çünkü ehil insanlara görev verilmiyor.
Bu iktidarın 2023 seçimlerinde bir daha kazanma şansı yok! İstanbul seçimleri bunun en güzel örneği. Şimdi İstanbul’da kaybettikleri seçimi öç alma mantığıyla değiştirmeye çalışıyorlar. 2002 yılında seçime giden ve siyasi hakkı bile olmayan bir kişinin, bugün geldiği noktadaki tavrı, çelişkiyi görmemek mümkün değil; hakikaten inanılmaz!

Açlık sınırında bir rakamı, asgari ücret olarak belirlediler. Evet az bir rakam değil; ama emin olun birkaç ay içerisinde göreceksiniz yine bu asgari ücret açlık sınırının dahi altında kalacak, ihtiyaç patlayıp gidecek! Neden? Çünkü sistem bozuk! Ekonomide atmaları gereken en önemli adım; lüksten, israftan, şatafattan, yolsuzluğa fırsat veren usullerden vazgeçmektir.
Biz geçmişte ekonomiyi düzelttik, halkımızın alım gücünü arttırdık, açtığımız fabrikalarla üretim ve istihdamı arttırdık, tarım ve hayvancılığı canlandırdık, denk bütçeyi sağladık ve Allah’ın izniyle tüm bunları yine yaparız. Çünkü bunları yapacak projelerimiz var, inancımız var ve bizde dürüstlük esastır.

Doğru karar verdiğiniz takdirde ekonomi düzelir, geçim sıkıntısı azalır, insanlar bugünkü gibi açlığa mahkum hale gelmez, işsiz kalmaz! 12 milyon ihtiyaç sahibine sadece sosyal destek vererek yardım etmiş olmazsınız. Asıl yardım; insanlara çalışarak kazanacakları fabrikalar açmaktır. Çünkü; insanımız alın teriyle, hakkıyla, emeğiyle, çalışarak kazanmak geçinmek ister. İnsanları, açlığa ve yoksulluğa mecbur bırakmak insanların onuruyla oynamaktır. İktidarın tüm derdi, seçime giderken şu 4-5 ay içerisinde milletin gönlünü kazanabilmek.

Ak Parti iktidarının oluşturduğu enflasyon bir yılda neredeyse yüzde 200’lere dayandı. KKM’yi getirdiler, bankalar için MB faizlerini düşürdüler fakat bankalar vatandaşa çok daha yüksek faizlerle kredi açmaya başladı. Bunu bile fiaze karşıymış havasıyla yutturmaya kalkıştılar. Ek bütçeye 40 milyar lira ayırmışlardı, şimdi Kur Korumalı Mevduat’ın Hazine’ye yükü 91 milyar lirayı geçti. Müjde dedikleri bu model, kabusa dönüştü.

Dış ticaretten bahsedilirken her zaman ihracatı söylüyorlar, ama bunun bir de ithalat tarafı var! Dış ticaret açığı Ocak-Kasım döneminde 99,9 milyar dolarken, önceki yıla göre %153 artışla felaket bir noktaya gelmiş. TCMB verilerine göre cari açık Ekim’de 359 milyon dolarken; 43,5 milyar dolara çıkmış. Konut fiyatları, bu dönemde %189 artmış, yani 3 misline çıkmış! 1 milyona alınan ev, bugün en az 3 milyon! Peki tüm bunların sorumlusu kim ? Kendileri dışında herkes olabilir.
En büyük vaatleri fert başına düşen Milli Geliri 25 bin dolara çıkartmaktı, maalesef şu anda 10 bin doların bile altına düştü. Buna ilaveten servetin çok büyük bir kısmı bir avuç azınlığa aktarılıyor. Parti kapatmalar son bulacaktı, bugün maalesef mahkemelerin önünde birçok dosya var. Biz bütün bunlara rağmen; ülkemizin ve milletimizin potansiyeline, birliğine, irfanına güveniyoruz. Biz asla gelecekten ümit kesmiyoruz ve mutlaka vaad ettiğimiz hedefleri gerçekleştireceğimize inanıyoruz. İnşallah seçimlerden sonra, 6 ayda bile Türkiye’nin huzur dönemlerinden birisi yaşanacaktır.

Şans oyunlarından dolayı sıkıntıya düşen insanların sayısı her geçen gün artıyor; bu durum ülkemizde ayrı bir krizin başlangıcı olarak görülmelidir. Bir diğer durum maalesef, İşsizlik Fonu’nda 2014 yılında 37,7 milyar dolar seviyesinde olan rakam, bugün 7,3 milyar dolar seviyesine gerilemiş.
Korkunç bir şey! Para bitiyor, bitince ne olacak? Sadece para basıp, piyasaya sürecekler!

Birdenbire, tam seçime 6 ay kala Karadeniz’de bulduğumuz gaz, milyarlarca dolara tekabül ediyormuş. 30 yıl bize yetecekmiş, 1 trilyon dolarlık gaz rezervi bulmuşuz! Peki bundan önce Doğu Akdeniz’de, Ege’de, birçok yerde biz gaz ve petrol bulmuştuk, ne oldu onlara? Tarihe karıştı! Bizim de halkımıza söyleyeceğimiz şey; arkadaş sakın ola gaza gelmeyin!

Okula aç giden evlatlarımız, gelecek ümidini kaybetmiş ve ülkesine küsmüş gençlerimiz, emeklerinin karşılığını alamayan ve yalnızca günü kurtarmak için yaşamak zorunda bırakılan çalışanlarımız, sofrasına koyduğu tabağı doldurmakta zorlanan ev kadınlarımız, siftah yapmadan kepenk indiren esnafımız, masraflarına yetişemediği için tarlasını süremeyen çiftçimiz ve hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalan besicilerimiz, çocuğuna bebek bezi alamayan gözü yaşlı annelerimiz, evine erzak alamayan mahcup babalar ve ailesine yük olmamak için üniversiteyi bırakmak zorunda kalan öğrencilerimiz, adaletsizlikten, hukuksuzluktan usanan 85 milyon insanımız var.

Kimse ümitsizliğe kapılmasın. Biz, tüm bu insanımızın ümidiyiz. Allah nasip ederse, önümüzdeki yıl Sn. Erdoğan’ın iktidarda kalabilmek için göstereceği tüm çabalara rağmen, inşallah bir yönetim değişikliği olacak. Anketler şuymuş, buymuş dese de; şunu bilin ki insanımızın büyük bir kısmı artık iktidardan ümidini kesmiş durumda. Bu iktidar problemleri çözemiyor, çözemedi, pusulasını bütünüyle kaybetti.

İşte 6’lı masa bu kötü gidişatı durdurmak ve bu sistemi değiştirmek isteyen partiler tarafından kurulan bir masa. Biz, tek adam rejiminin ülkemize bir fayda sağlamadığını gördük. Şu bilinsin ki, inşallah önümüzdeki seçimden sonra Türkiye’de şartlar tamamen değişecek, normale dönecek, herkes düşündüğünü rahatlıkla söyleyecek, bir sıkıntı olduğu zaman, ister devletle, ister kendi aralarında, mahkemeye gittiği zaman hakkını alacağından emin olacak!

Ekonomide israf ve yolsuzluk bütünüyle ortadan kalkacak. Ekonomi, üretim bazlı bir modele dönüşecek. Devlet de tüm kaynaklarını bu yolda yatırım yapmak isteyen girişimcilere tahsis edecek.
Ve böylece artacak Milli Gelirden de halkımızın kendisi istifade edecek. Hiç kimsenin tereddüdü olmasın.

Bu düşüncelerle; 2023 yılının ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyor, 1 Ocak 2023 Pazar günü 13.00’da Ergani Belediye Konferans Salonunda gerçekleştireceğimiz Ergani İlçe Kongremize tüm halkımızı davet ediyorum.”

Abdurrahman ERGİN
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkan