Saygı Duruşu ve okunan İstiklal Marşı’nın ardından Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat Depreminden sonra devlet ve millet el ele yaralar sarılmaya çalışılırken, Mamak’ta belediyenin  işbirliği ile  Başkent postası gazetesi öncülüğünde anlamlı bir konser verildi. Samandağ Gülbahar Halk Korosu verdiği konserle “Sesimizle Nefes Oluyoruz” dedi. Depremzedeler yararına düzenlenen konserde başta Hatay olmak üzere yöreye özgü türküler seslendirildi. Gönül Beyaz şefliğinde seslendirilen eserler, müzikseverlerden bol alkış aldı.

GÜLBAHAR ANISINA…

 

Depremden önce Samandağ Halk Korosu olan koro isimlerini Samandağ Gülbahar Halk Korosu olarak değiştirdiklerini söyleyen Samandağ Gülbahar Halk Korosu Kurucusu ve Şefi Gönül Beyaz, “Depremde Ablam Gülbahar’ı kaybettik. Onun bu koroda çok büyük emekleri vardı. Biz de ona minnet duygusu ile koromuzun ismini Samandağ Gülbahar Halk Korosu olarak değiştirdik” dedi.



Gönül Beyaz ayrıca “Mamak Belediyesi’ne ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye teşekkürlerimi sunuyorum. Depremin birinci gününden bu yana Samandağı’nda Hatay’da hala çalışmalarını, desteğini sürdürmektedir. Samandağ, Mamak’la Mamak Belediyesi ile gurur duyuyor inanın. Çok teşekkür ediyoruz. Ülkemizle gurur duyuyoruz” dedi.

BAŞKENT POSTASI BİR ADIM ÖNDE…

 Başkent Postası TV Ankara temsilcisi Serdar Nalcı; “Bizde elimizden geldiğimiz kadarıyla başkent postası olarak yardımda bulunduk. STK ve belediyelerimizle işbirliği içinde olan yayın kuruluşumuz bu tarz etkinliklere devam edecektir. 1 hafta içerisinde bu organizasyonu gerçekleştirdik. umarım keyif aldınız, katıldığınız için hepinize teşekkür ederiz” dedi


Program Mamak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Haydar Serdar Tuncer’in koroya çiçek takdimi ve teşekkürleri ile son buldu. Konserin gelirleri depremde yetim kalan çocuklara bağışlanacak.

KORODA HER STATÜDEN SANATSEVER VAR…

 Koro Şefi Eğitimci Gönül Beyaz, “Farklı kesimlerden insanların bir araya gelerek oluşturduğu ve Samandağ’ın ortak mirası olan her dilden eserlerin seslendirdiği halk müziği eserlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere miras olarak bırakmak amacıyla bu koroyu oluşturduk. Koromuzda çiftçi, işçi, ev kadını, emekli memur, öğretmen, aşçı ve bunun gibi her statüden sanatseverler bulunmaktadır” dedi.