AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

    Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı. 

PEKİ BU MUHTEŞEM FİNALE NASIL GELDİK?

Avrupa Şampiyonası C Grubu maçlarının 5'ini de kazanarak adını son 16 turuna yazdıran Filenin Sultanları, Belçika'yı da yenerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye, çeyrek finalde Polonya'yı da mağlup etti ve rakiplerine set vermeden yarı finale kadar gelmeyi başaran İtalya ile eşleşti.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

 

 A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı setlerde 3-2 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Kadın Voleybol Milli Takımımız Avrupa'nın en büyüğü olarak adını tarihe yazdırdı. Dünya basını Filenin Sultanları'nın başarısına geniş yer ayırdı. 

 Filenin Sultanları’nda Gizem Örge hem ağladı hem ağlattı

FİLENİN SULTANLARI İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU

Sırbistan’ı finalde 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk kez Avrupa şampiyonu oldu. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-Yıldızlı ekip, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

NAMAĞLUP ŞAMPİYON!!!......

Turnuvada oynadığı 9 maçı da kazanan Filenin Sultanları, namağlup şampiyon oldu. Millletler Ligi’ndeki son 6 maçtan galip ayrılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, yenilmezlik serisini 15 maça çıkardı.

"TÜRKİYE İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU"