Muş HDP Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit aşağıdaki sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından Anayasa’nın 98’inci ve İçtüzüğün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ettiği açıklamasında;

Bitlis’in Tatvan ilçesinde, AKP’li belediye tarafından AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’e belediyede çalışmamasına ve girişi olmamasına rağmen her ay düzenli ödeme yapıldığı basına yansıyan haberlere yansımıştır. Eren’e belediyenin farklı birimleri üzerinden adına düzenlenen “Harcama Pusulaları” ile ilansız ihale usulüyle “Hizmet Alımı” adı altında, yapılmayan işler yapılmış gibi gösterilerek düzenli ödemeler yapıldığı ve Murat Eren’in Ekim 2021’de aldığı 3 bin 370 liralık ödemenin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen harcama pusulası ile miktarı itibariyle ilan gerektirmediği için ilana çıkılmadan verilen doğrudan ihale ile ödendiği belirtilmektedir.

AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’in AKP’li belediyeden usulsüz ödeme aldığının belgelerinin basına yansıyacağının duyulmasından önce istifasının istendiği iddia edilmektedir.

Bu bağlamda;

1- AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’in belediyede çalışmamasına ve girişi olmamasına rağmen her ay düzenli ödeme yapıldığından haberdar mısınız?

2- Bakanlığınızca AKP Tatvan Gençlik Kolları Başkanı Murat Eren’in belediyede çalışmamasına rağmen ödeme alması hususunda başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

3- Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Necdet Ökmen’in imzasının yer aldığı ihale belgeleri hakkında başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

4- Tatvan Belediyesi’nde yaşandığı iddia edilen yolsuzluk hakkında Bakanlığınızca denetimde bulunması amacıyla yetkilendirilmiş müfettişler olmuş mudur? Olmamışsa basına yansıyan iddialar doğrultusunda kamuoyu bilgilendirmesi yapılacak mıdır?

5- Tatvan Belediyesi’nde Bakanlığınızca yapılan son denetim tarihi nedir? Bu denetimde elde edilen bulgular neler olmuştur, hakkında soruşturma başlatılan personel olmuş mudur, önergede sözü edilen konuya benzer şekilde ortaya çıkan bir soruşturma konusu olmuş mudur?

6- Tatvan Belediyesi tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması hususu Bakanlığınızın talimatı doğrultusunda mıdır?