TERMELİLER PEYGAMBER EFENDİMİZ İÇİN BİR ARAYA GELDİ 

TERME DE HZ. PEYGAMBER S.A.V HAKARETE KARŞI ZİKİR SALAVAT VE DUA DURUŞU

Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın özelinde Hz Peygamber S.A.V yapılan tüm hakaretlere karışı duruş sergilemek için program düzenlendi.

 Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği ile Terme Din Görevlileri Dernekleri, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın özelinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (SAV) yapılan tüm hakaretlere cevabımız zikir, salavat ve dua olsun sloganı ile sabah namazı buluşması düzenlediler.


Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın özelinde Hz Peygamber S.A.V yapılan tüm hakaretlere karışı duruş sergilemek için gerçekleştirilen program, 30 Aralık Cuma günü Sabah namazında İlçemiz Merkez Pazar Camii'nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleşti. Sabah ezanının ardından camide programa iştirak eden hocalar Kur'anı Kerim tilavetinde bulundular; Cemaatle kılınan sabah namazının ardından Pazar Camii İmam Hatibi Hasan Işıtan' öncülüğünde, cemaatinde katılımıyla zikir ve salavat yapıldı. 


Sonrasında kısa bir konuşma yapan İlçe Müftüsü Ömer Ergül Peygamber efendimiz S.A.V bizim için;"Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" Enbiya Suresi 107.ayeti ile Rabbimiz bize Allah cc izniyle rahmettir, annemiz, babamız, her şeyden ve herkez den çok sevgi muhabbet beslememiz gereken Peygamberimizdir. ;"Sen elbette yüce bir ahlâk üzeresin" . Kalem Suresi 4. Ayet, O bizim için örnektir, rehberdir, örnek alınması gereken yegane isimdir. Tarih içersinde hiçbir Peygamber yoktur ki hakarete maruz kalmasın, Yüce Peygamber efendimiz S.A.V'e tarih boyunca hep, Peygamberlere hakaretler olagelmiştir. Ona hakaret edenler aslında onu, tanımayanlardır, keşke tanısalar, onun ümmetine duyduğu sevgiyi, muhabbeti bilseler hakaret etmez; Onu kendileride örnek alırlar, onun sevgi ve muhabbet ikliminden nasiplenşrlerdi. dedi. 


Son olarak İlçemiz Fatih Camii İmam Hatibi İbrahim Bülbül' yaptığı dua ile ile birlikte cami içindeki program sona erdi. 

*****


Cami çıkışında Terme Belediyesi tarafından katılımcılara sıcak çorba ikramında bulunuldu. 


Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği TİMMDER Başkanı Ali Alparslan ise programla alakalı şu ifadelere yer verdi :

Terme İmam Hatip Mezun ve Mensupları Derneği ve Terme Din Görevlileri dernekleri olarak İlçe Müftülüğümüz ile koordineli olarak; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim görevlisi Uğur Kutay'ın özelinde Hz Peygamber S.A.V yapılan tüm hakaretlere cevabımız "zikir, salavat ve dua olsun" sloganı ile burada İlçemiz Merkez Pazar Camii'nde Sabah namazında Salavat,dua ve zikir buluşması gerçekleştirdik. Rabbim her türlü, ibadetlerimizi, niyazlarımızı, zikir ve salavatlarımızı, halisane niyetlerimizi kabul buyursun. Terme li hemşehrilerimiz, cemaatimiz sevgilisine, Kutlu Nebisine karşı muhabbetini ortaya koymuştur. 
Gönlü Hz Muhammed S.A.V aşkı ile dolu kıymetli katılımcı hocalarımız, cemaatimizle beraber, Peygamber efendimiz S.A.V'e yapılan tüm hakaretlere karşı duruşumuzu Salavat, zikir ve dua ile gösterdik. Safımız belli, Âlemlerin Rabb’i Allah’ın ve onun Kutlu Nebisi Hz Muhammed Mustafa nın safındayız.

Elhamdülillah. 
Bize hertürlü kolaylığı sağlayan İlçe Müftümüz Sayın Ömer Ergül hocamız, Pazar Camii Görevlileri Hasan Işıtan, İsa İnan, Murat Öztürk, Temel Kanlı hocalarımız, diğer katılımcı hocalarımız'a dernek yöneticisi arkadaşlarımıza, Fikir öncülüğü yapan İrfan Akbulut hocamıza, program paydaşımız Din Görevlileri Dernek başkanı İrfan Albayrak'a İkramlarından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Ali Kılıç ve ekibine; hassaten tüm katılımcı kardeşlerimize gönülden teşekkür ederim. Allah cc Rahmeti Bereketi, mağfireti, Efendimiz S.A.V şeffati üzerinize olsun" dedi.