Hakkı Töre, Serdar Nalcı’nın sunduğu Serdar ile Söyleşi  programına katılarak Görüşlerini, bilgisini, düşüncelerini ve  siyasi konjektör ile ilgili durum değerlendirmesini yaptı.

HABER: SERDAR NALCI

1984 yılından bu güne kadar terör ile mücadeleye girdik ve sonunda bzi kazandık diyerek sözlerine başlayan Töre; “Zamanında Şemdinli ve Eruh’u bastılar. O zamanlar istihbarat İran ve Irak sınırında geziyordu.  Biz sizledre yardım edelim aşiret olarak dedik ve elimizden  geleni yaptık.

HAKKI TÖRE APO’YA KAFA TUTAN VATANSEVER...

Terörist başı Abdullah Öcalan ilk önceleri Suriye Kamışlı’dan bana mektup gönderdi. Yazmış ki seni Hakkari valisi yaptım, biz hükümetimizi artık kurduk ve  şu anda nüfusumuz 30 milyondur diye. 

Senin tüm aşiretlerde sözün geçerlidir. Bütün aşiretlerle bize yardım edeceksin diyordu. Eğer bölgenizden kim devlet kapısına giderse bana bildireceksin. Daha sonraki satırlarında benim dediklerimi yapan kürttür bunları yapmayan kürt değildir dedi.

Bu mektup benim ve aşiretimin çok zoruna gitti ve cevap gönderdim. Sren beni ajanın mı belledin? İl ve ilçelerimizin sınırlarına girdiğiniz anda ya ben ölürüm yaz siz dedim. İnan ki elim yetişmeyen yere dilim yetişir diyerek net bir cevap verdim. Beni ajan yaparak halkıma ve devletime karşı kullanma talebinde bulundu. Bu mümkün müdür” şeklinde konuştu.

SÜLEYMAN DEMİREL’İN DE SAYGI GÖSTERDİĞİ KİŞİLİK HAKKI TÖRE

Mektubu cebime koydum ve Vilayete giderek önemli bir konuyu görüşmek üzere devletime hizmet etmek istedim. Gelen mektubu önlerine bıraktım. Teşekkür ettiler hemen ardından  Derecik ve Gergi aşireti bana yardım etti, silahlandık sınırda Irak ve İran’dan gelip karakolumu basmaya çalışıyorlar.  Irak sınırında bir köyden 1985 ağustos’un da bana haber geldi. Seni ve senin mıntıkandaki 3 karakolu da basacaklar denildi.  Ben zamanın  Tümen   komutanlardan destek istedim ve bizi geçici karakollara bıraktılar teröristleri oraya koymadık ve geldikleri gibi geri gittiler. Daha sonra  1995 yılında siyasi politik günlerimde Sayın Süleyman Demirel beni Bakan yapmak istedi ama ben kendisine orada memlekette benim cephem var teröristlerle uğraşmak zorundayım dedi.  Ben Ankara da bağlasan 6 gün duramam deyince Süleyman Demirel kalktı beni alnımdan öptü.

Yine Süleyman Demirel Cumhurbaşkanı iken yanına çıktım ve asker talep ettim bölgeme. Bolu ve Kayseri’den bize Tugay gönderdiler. İki Tugayımız varken bölgemizde 4 tugay oldu. Suriyeden; İran üçgenine kadar terörüstleri askerlerimizle büyük bir şekilde temizledik.

OĞLUNU ŞEHİT VERDİ AMA MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEDİ...

8-9 yıl süresince Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan HDP partililerin kürt mü olup olmadıklarını anlamak için kendi hallerine bıraktı. Bu arada İçimizde fetöcü, ergenekon ve hainlerde bunlara yardım etmesi de  bu partizanların işine yaradı. Millet anlasın diye bunlar kürt mü terör örgütü mü bakın işte en sonunda meydana çıktı. Yine bazı Siyasi partilerin bakış açısı Onlar kürttür dediler, bunlar kürt değil ayrımına  gittiler. Baktım kürdü yok etmeye çalışıyorlar ve ben bunlara karşı çıktım. O dönemde PKK 200 bin vatandaşa köylerini boşalttılar. Teröristlerin  köyleri boşaltması bizim burada hayvancılık ve tarımı öldürdü. Ben mücadeleme devam ettim. Bu uğurda oğlum Cevat Töre’yi şehit verdik. Tugay komutanı ve Vali bey başsağlığına geldi. Evladı ölmüş fakat ben mücadeleyi bırakmadım ve bu hainlerle savaştım. Mücadele etti kazandık fakat Allah’ta bana yardım etti ve onları muaffak etmedi.

VATAN TOPRAĞI İÇİN MÜCADELE EDEN TÖRE

Siz köyü boşaltın biz burada karargahımızı kuracağız ve Hakkı Töre ile aşiretini bitireceğiz demişler bölgemde. Hakkı Töre ortadan kalkacak ve Şemdinli - Yükseova arasını keseceğiz. Bunlaran HDP’nin haberi var. Ama ben önceden istihbaratı aldım. İranda bize Abbasi sulaleleri haber gönderdiler. İrandaki akrabalar seni basacaklar yüzlerce kişi senin köylerini saracak tebdiriniz alın dediler. Ben zaten tedbirlerimi almışım. O zaman teröristlerden 7 kişi canlı kurtludu 49 ceset  vardı elimizde ve bunlar başarı olamadılar. 2010 yılında bölgeye devlet içindeki hain fetöcüler geldi. İlk önce tapu kadostro geldi ve ben payımı 13 çocuğuma taksim etmiştim. Masa üzerinde 150 dönüm benim araziyi bir tanımadığım adamın üstüne devretmiş bu fetöcüler. Zamanında Irağ’a giden bir asker kaçağının  üstüne tapu yapmışlar. Öğrendim ki onun akrabaları benim oğlumu şehit edenler. Arazi için mahkeme açtık, elimizde ki eski tapularla yola çıktık. Hala mahkemedeyiz henüz sonuçlanmadı.

OYUNA GELMEYELİM BİRLİK İÇİNDE OLALIM...

Ak parti bugün yol su elektrik getirerek  söz verdiği senede bir çok yenilik yaptı bölgemizde diyerek konuşmasına devam eden Töre; “Pensilvanya’ya  gitseydim millet için mücadele  eden bir insanı yanlış tanıtacaklardı. Ben bunu farkına vardım aslında ama Allah ta yardım etti de gitmedim. Ben bir köylü vatandaşıyım,  din kardeşim ve türk kardeşlerimden bir ricam var. Tüm dış ülkelre Türkiye’yi tuzağa düşürmek istiyor. İçimizdeki bazı partilerer ve o partilere bağlı olanlar düşmanla birleşmiş Recep Tayyip Erdoğan’ı  yi koltuktan indirmektir  amaçları. Sayın Cumhurbaşkanım  o koltukrtan indiği an ülkeyi hainlere teslim ederiz. Gelin birlik olalım bu ouyuna gelmeyelim dedi...