Turan Devletleri Teşkilatı Başkanı İsa Kaplan'dan Gazze'ye Destek Mesajı

Turan Devletleri Teşkilatı Genel Başkanı İsa Kaplan, Gazze'ye destek mesajı yayımladı. Kaplan, Gazze'deki son durumu değerlendirerek, "Her zaman Filistin ve Gazze'nin yanında olacağız. Elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışalım," dedi. Ayrıca, teşkilat mensuplarına ve gönüllülerine de destek çağrısında bulundu.

Kaplan, Gazze halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, uluslararası toplumun da bu konuda duyarlı olmasını istedi. "Gazze'nin ve Filistin'in haklı mücadelesinde her zaman yanlarında olacağız," ifadelerini kullanan Kaplan, Turan Devletleri Teşkilatı olarak tüm imkanları seferber edeceklerini vurguladı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlattığı yoğun saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı en az 37 bin 925'e, yaralıların sayısı ise, 87 bin 141'e yükseldi.

İsrail, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne başlattığı saldırılarına 270 gündür aralıksız devam ediyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne gece boyunca gerçekleştirdiği 3 saldırıda 25 Filistinli hayatını kaybederken 81 Filistinli de yaralandı.