Her yıl Çankaya Belediyesinin desteğiyle sinema tutkunlarına kapılarını açan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali bu yıl 25’inci kez sinemaseverleri ağırlıyor.

 Çankaya Belediyesi, kültür sanat etkinlikleriyle Ankara’nın merkezi olmaya devam ediyor. Sanata ve sanatçıya desteğini artırarak sürdüren Çankaya Belediyesinin kültür merkezleri Mayıs ayının son haftasında Ankara'nın en büyük film festivallerinden biri olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'ne ev sahipliği yapıyor. Bu yıl 25’incisi düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 26 Mayıs'ta KARUM Çim Amfi'de düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törende 25 yıl boyunca her yıl festivalin destekçisi olan Çankaya Belediyesi'ne "teşekkür" ödülü verildi. Ödülü Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen adına Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner aldı.

AÇILIŞI TÜRKAN ŞORAY YAPTI
Törenin açılışında konuşan sanatçı Türkan Şoray, 25 yıl önce kadın ve sinemayla ilgili bir hayal kurduklarını dile getirerek, "Hayalimiz, kadınlarımızın kültür ve sanat yoluyla kendilerini ifade etmeleri, kadın haklarını, kadınların yaşadığı eşitsizliği ve problemleri aktardıkları filmlerle öne çıkmalarını sağlamaktı. 25 yıl içinde bu hayalimiz koskocaman bir gerçek oldu." diye konuştu. Şoray, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kadın dayanışması olan bu festivalin, nice 25 seneler devam etmesi dileğiyle festivali açıyorum." dedi. 

Törende, "Uçan Süpürge Onur Ödülü"ne oyuncu Şerif Sezer layık görülürken, "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri" yapımcı Anna Maria Aslanoğlu ile oyuncular Neşe Yulaç ve Ayşenil Şamlıoğlu'na takdim edildi. Oyuncu Nazlı Bulum'un, "Genç Cadı Ödülü"nü aldığı törende, Kadın Eserleri Kütüphanesi'ne "Tema Ödülü" verildi.

KADIN YÖNETMENLER SAHNEDE
Teması “Kadınların Mirası” olarak belirlenen festival, 26 Mayıs – 5 Haziran tarihlerinde Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlenecek. Her yıl olduğu üzere kadın yönetmenlerin imzalarını taşıyan 60’ı aşkın film, 105 seansta izleyiciyle buluşacak. Festival, kadın yönetmenlerin yeni filmlerinden oluşan seçkide Endonezya’dan Vietnam’a Arjantin’den Hindistan’a dünyanın dört bir yanından filmler 10 gün boyunca Ankara izleyicisiyle buluşturacak. Sinema severler festivalin etkinlik takvimi ve detaylarına "kadinlarinmirasi.com" adresinden ulaşabilecekler.