Psikolog ve yazar olan Nihan Özant ilk, ortaokul ve lise eğitimini Ankara’da tamamladıktan sonra lisans eğitimi için İstanbul’a uçtu. İçinde her zaman insanı anlamaya dair bir arzu vardı. Müzik dinlerken şarkı sözlerindeki anlamı, duyguyu yakalamaya çalışır, ona yazan ellerin kaderini düşünürdü. Yolunun psikoloji bilimi ile kesişmesi tesadüf değildi. İstanbul Üniversitesinde psikoloji bölümünü tamamladıktan sonra uzmanlığını da aynı üniversiteden aldı. İnsanı anlamak adına İstanbul Tıp Fakültesi’nde Psikoz, Nöroloji ve Yeme Bozukluğu servislerinde çalışmış, hastaların psikolojik değerlendirme raporlarını tutmuş ve ölçeklerden elde edilen verilerin analizleri yapmıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi, Oyun Terapisi ve Sanat Terapisi eğitimlerini tamamlayan ve klinik çalışmalarını da duygu ve öğrenme üzerine yürüten Nihan Özant kaygı, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu gibi konularda çalışmalarına devam etmektedir.

 

Nihan Özant, müziğe ve sanatın ona verdiği heyecanla Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden de mezun oldu. Üzerine çalıştığı film analizleri, yazdığı senaryolar  ve çektiği  kısa filmlerde insanın anlam arayışına ve duygulara dikkat çekti. Çalışmalarında iki bölümün harmanladığı konular ve desenler kullanmaya özen gösterdi. Yazışma dilinde kullanılan emojilerin duyguları tanıma ve anlamlandırmadaki rolünü inceledi.

 

Dergi editörlüğü ve misafir yazarlık deneyimleri olan Nihan Özant kendi kitabı olan KARANTİNA’yı 2020 yılında kaleme aldı. 2022 yılında ise ilk çocuk kitabı olan ARDA İLE MIRMIR HAZİNE PEŞİNDE’yi yayınladı. “İnsanların kalplerinden zihinlerine dokunabilmeyi diliyorum. “Yazma tutkum da tıpkı mesleğim gibi sahip olduğum eşsiz bir dokunma aracı benim için” diyen Özant, çeşitli kongre ve dergilerde akademik yayınlarını sunmaya devam ederken, anlaştığı kurumlarda ve çevrimiçi platformlarda danışanlarını görmeyi sürdürüyor.