Vedat Soner Başer Teşekkürler Gümüşhanem Dedi

Gümüşhane'de kesin olmayan sonuçlara göre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Vedat Soner Başer'in belediye başkanlığını kazanması ile birlikte kent merkezinde kutlamalar yapıldı. Atatürk caddesinde davul zurna eşliğinde kutlandı. MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Vatandaşlara “Zaferimiz kutlu olsun” dedi. 


MHP Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük yaptığı konuşmada şu ifadelereyerverdi ;  “Gümüşhane’de yeni bir dönem başladı. Size söz verdiğimiz gibi ayırmadan, ayrıştırmadan hizmet edeceğiz. Biz Belediye Başkanımıza ve meclis üyelerimize Kefiliz. Ayırmayacaklar, ayrıştırmayacaklar. Canla başla çalışacaklar. Yine size söz verdiğimiz gibi şehrimize gelen hükümetin kaynaklarını çar çur etmeyeceğiz. Beş yıl içinde Gümüşhane’de en güzel projelere imza atacağız” 

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise, “ sevgili Gümüşhaneliler, 95 günlük çok ağır bir kampanyanın sonunda zafere ulaştık. Tüm teşkilatlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Artık bir devir kapandı. Yeni bir devrin ilk sayfasındayız. Artık bu şehirde huzur olacak, bu şehirde barış olacak. Kimse işiyle ve aşıyla tehdit edilmeyecek. Kimsenin siyasi partisi bizi ilgilendirmeyecek. Bizi ilgilendiren artık Gümüşhane’nin ve Gümüşhanelinin ihtiyaçları olacak. Emaneti ehline teslim ettiniz. Zor bir belediyeyi devraldık ama bize güvenin. Biz bu yükü paşa paşa kaldıracağız. Gücümü sizlerden alacağım.  Başta milletvekilim olmak üzere bize bağlı bütün kuruluşlarımızla Ankara’dan ne gelecekse söke söke alıp getireceğiz” dedi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; 

Değerli hemşehrilerim; seçim kampanyası süresince vermiş olduğumuz rahatsızlıktan ötürü, sizlerden çokça özür dileyerek cümlelerime başlamak istiyorum. Bu kutlu zaferde bizleri yalnız bırakmayan, oy veren ve vermeyen tüm hemşehrilerime çok teşekkür ederim. Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. Ayırmadan, ayrıştırmadan hep beraber şehrimize hizmet edeceğiz. Bu büyük ve coşkulu desteklerinizden ötürü hepinize minnettarım. Artık vakit, hizmet vakti!

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI VEDAT SONER BAŞER KİMDİR?

1974 yılında Gümüşhane’nin Merkeze bağlı Gözeler köyünde doğan Vedat Soner Başer, ilkokuldan itibaren Gümüşhane’de eğitim aldı. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden 1998 yılında mezun olan Başer, Gümüşhane’ye dönerek Şifa Eczanesi’ni kurdu. Türkiye Eczacılar Birliği Gümüşhane İl Temsilcisi olan Başer, aynı zamanda MHP Genel Merkezi’nin Eczacılardan Sorumlu Temsilcisi olarak görev yapıyor.

İş hayatına Şifa Eczanesi ile adım atan Başer, MHP’nin il yönetiminde 12 yıl çeşitli kademelerde bulundu. 2014-2019 yılları arasında Belediye Meclisi üyeliği ve MHP Grup Başkanlığı, 2019-2024 yılları arasında İl Genel Meclisi üyeliği ve MHP Grup Başkanlığı gibi önemli görevleri üstlendi. Gümüşhane’deki birçok sivil toplum kuruluşunda da aktif olarak görev alan Başer, halen Şifa Eczanesi’nde sahip ve mesul müdür olarak iş hayatına devam ediyor. Başer, iyi düzeyde Latince, orta düzeyde İngilizce bilmektedir.