CHP’Lİ BİNZET: “MİLLET ÇEKTİĞİ ACILARIN BEDELİNİ, SORUMLULARINDAN ÇIKARACAKTIR”
CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, yabancılara konut satışına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Türk vatandaşları yüksek fiyatlar nedeniyle konut krizi yaşarken, son 9 yılda yabancılara satılan konut sayısı 293 bine ulaştı. 250 bin dolarlık gayrimenkule vatandaşlık uygulaması ve TL'deki değer kaybıyla birlikte yabancılara satışlar hızla arttı. 9 yılda yabancılar 41,3 milyar dolarlık gayrimenkul aldı. CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet de yaşanan bu duruma şu ifadelerle tepki gösterdi:
“BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SEMBOLÜNÜN PUL EDİLDİĞİNİN SOMUT ÖRNEĞİDİR”
“İhanet şebekesine dönüşen AKP yüzünden Türk vatandaşları artık kendi topraklarında yabancı konumuna düşmüştür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir kiralık ev ya da satın alacak bir ev için hayal kurarken fiyatlar tokat gibi yüzlerine çarpıyor. Ancak Türk vatandaşlarının fahiş fiyatlar nedeniyle ulaşamadığı evleri yabancılar, bakkaldan sakız satın alır gibi alıyor. Bu, paramızın, yani AKP Genel başkanının dediği gibi “bağımsızlığımızın sembolünün” nasıl pul edildiğinin en somut örneğidir.”

“BUNUN ADI HAİNLİKTİR, BUNUN ADI İHANETTİR”
“AKP, 20 yıllık iktidarında ülkenin dört bir yanını yabancı şirketlere, beşli çeteye peşkeş çeke çeke doymadı. Özelleştirmelerle sata sata yer bırakmadı. Gelinen noktada Türk Lirasını da batıran sözde ekonomist Erdoğan’ın AKP’si milletin ev alabilmesinin dahi yolunu, akılsız politikalarla tıkadı. Bunun adı ihanettir. Bunun adı hainliktir. Bu hainliğin bedelini de son seçimde çok acı biçimde ödeyecekler. Erdoğan ve onun partisi tabela partisi ve hatta tabelası dahi kalmayacak şekilde tarihin tozlu raflarına kaldırılacaktır. Millet çektiği acıların bedelini, sorumlularından çıkaracaktır.”