Mamak Belediye Başkanlığı ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde ‘yazar-öğrenci buluşması’ programları gerçekleştirildi.

 Mamak’ta çeşitli Anadolu liselerinde gerçekleştirilen ve iki gün süren programlarda Türkiye Yazarlar Birliği üyesi şair ve yazarlar edebiyat ve yazarlık üzerine söyleşiler yaptılar. D. Mehmet Doğan, Mehmet Sait Uluçay, Necmettin Evci, Mehmet Kurtoğlu, Memiş Okuyucu, Vedat Güneş, İbrahim Eryiğit, İsmet Emre, Nezih Yıldırım,  Hamit Gök, Şemsettin Küzeci, İbrahim Halit Er, İsmail Okutan gibi kalemi ile önemli eserlere imza atan yazarlar, öğrencilerle edebiyat üzerine söyleşiler gerçekleştirdi.

 Mamak/Akdere Anadolu Lisesi’nde ‘yazar -öğrenci buluşmaları’ programına katılan Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şube Başkanı, Yazar ve Şair  Mehmet Sait Uluçay, kültürel ve sosyal etkinlikler alanında marka olmuş Mamak Belediyesi ile böyle bir etkinliği birlikte gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uluçay öğrencilere edebiyat, yazarlık yolculuğunu, okur yazar ilişkileri ve yazı yazmanın önemini anlattı.

 Gençliğin edebiyatla ilgisini ve yazarlık konusundaki görüşlerini aktaran şair-yazar Mehmet Sait Uluçay, “Bugün itibariyle gençler, farkına varmadan haz ve hızın tesiri ve baskısı altında kalmaktadır. Edebiyat, bir meselesi, bir derdi olanların işidir. Hayata dair, insana dair, doğaya dair, memlekete dair söyleyecek sözü olanların işidir. Yazar, tamamen soyut ve insani olan bir işle uğraşır. Kişinin kendisine rücu etmesini sağlar. Yazar, kalbi ile ilgilenir, insanlara kalplerinin adresini verir... Usta bir yazarın toplumu geliştirme ve dönüştürme misyonu vardır. Sosyal ve kültürel hayatımıza zenginlik katar. Yazarların eleştirel bir bakışı vardır. Olayları sorgular, tahlil ve analiz eder. Yazarın bir meselesi var ve bu meselelerin takipçisi için didinir dedi.” dedi.

 Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Mamak’ta sadece şehri inşa etmiyoruz. Edebiyat, kültür sanat faaliyetlerine de önem veriyor ve destekliyoruz. Yazarlarımızı Mamak’ta öğrencilerimizle bir arada görmek bizi çok mutlu etti” diye konuştu.