Türkiye’nin turizm sektöründeki köklü markası Martı Hotels & Marinas, zamanın ruhunu kaybetmeden gelişen tatil anlayışı doğrultusunda tesislerini yeniledi. Deniz ve kumun ötesinde misafirlerine ruhlarını dinlendirebilecekleri tarih ve doğa ile iç içe bir tatil deneyimi sunan gözde tatil adresleri Martı Resort ve Martı Myra yeni sezona yeni yüzleri ile girdi. Özgün mimari ruha sadık kalınarak, güncel tasarım dili ile yeniden yorumlanan Martı Resort ve Martı Myra’da, Akdeniz ve Latin esintileri öne çıktı. Renovasyon çalışmaları kapsamında grubun bir diğer tesisi olan Martı La Perla’da ise, yeni Çin restoranı, peyzaj gibi ortak alanlarda çok özel dokunuşlar gerçekleştirildi. 


 Martı Hotels & Marinas’ın turizmin iki önemli merkezi Marmaris ve Kemer’de yer alan gözde tatil tesisleri Martı Resort, Martı Myra ve La Perla yenilendi. Ayrıcalıklı bir estetiğin hakim olduğu yeni tasarımlarla, çok özel hizmet ve ayrıcalıklı konfor alanları da genişletildi. Marmaris’in huzur ve enerji kaynağı İçmeler’deki Martı Resort ve komşu La Perla ile Kemer’de doğayla bütünleşen benzersiz mimarisiyle hizmet veren Martı Myra, yeni sezonda misafirlerini yeni yüzleri ile ağırlamaya başladı.

Martı Resort’un ‘Miras Otel’ kültürüne sadık kalındı

Türkiye’nin ilk resort oteli olan Martı Resort, rustik ve kendine has mimarisinin güzel ve zamansız, ikonik örneklerinden biri olarak 1969 yılında inşa edildi. Türkiye turizminin sayılı miras otellerinden biri haline gelen Martı Resort; prensler, Hollywood aktris ve aktörlerinin de aralarında bulunduğu dünyaca ünlü isimleri ağırladı. Otel, yeni sezona geçmişten gelen ‘Miras Otel’ misyonuna ve zamansız mimarisine sadık kalınarak, gelişen tatil anlayışına göre yenilendi. Resort mimarisi içerisinde özel ve özgün bir konumda olan otelin; rustik ve romantik ruhu, renovasyonun da ilham kaynağı oldu. Otel yapılırken kullanılan koyu ahşap rengi, doğal taş dokuları, metaller ve motifler, renovasyon tasarımının ana hatlarını oluşturdu. 

Renovasyon çalışmaları kapsamında Martı Resort’un bünyesindeki restoranlar da günümüz tatil anlayışına evrilerek, yeniden tasarlandı. Restoranlarda, şeflerin lezzet oluşumundaki görünürlüklüklerinin de sağlandığı açık mutfak servisine geçildi. Yeni bir tasarım dilinin kullanıldığı çalışmalarda minimal bir görüntüde kendini tekrar eden kemerler ile otele, Akdeniz sahil pazarı görüntüsü verildi. Ayrıca otelin her yerinde kullanılan, perdeler, kumaşlar, mumlar ve indirekt ışıklandırmalarla loş romantik atmosfer güçlendirildi. Otel bünyesinde yer alan kimi kullanılmayan bölümler ise, özenli bir peyzaj ile yenilenerek, ortak alanlardaki oturum ve kullanım kapasiteleri arttırıldı. Bunun yanında ortak alanlar ve resepsiyon başta olmak üzere, genel tasarımda tekrarlanan dekoratif unsurlar, ahşap kapılar gibi detaylar ile otelin orijinal mimari ruhu korunarak tazelendi. 

Yenilemelerde özellikle sürdürülebilirlik temel başlıklardan birin oluşturdu. Çalışmalarda doğa ile uyum ve mevcuttaki malzemelerin kullanımına özen gösterildi. Grubun çevre konusundaki duyarlı geleneksel yaklaşımı tüm otellerinde olduğu gibi Martı Resort renovasyonunda da temel kriterlerden biri oldu.

Akdeniz ve Latin esintilerinden ilham alınarak yapılan yenileme çalışmalarının ardından Martı Resort; nostaljik havası, kendine has dokusu, özenle koruduğu ruhu ve yenilikleri ile yeni anılar yaratmak üzere konuklarını ağırlamaya başladı.

Martı Myra yeni yüzü ve yenilikleri ile sezona ‘merhaba’ dedi

Martı markasının turizmde yarım asrı aşan deneyiminin bir yansıması olan Martı Myra da yeni sezona yeni yüzü ve yenilikleri ile girdi. Muhteşem doğası, berrak denizi ve yemyeşil ormanları ile turizmin en önemli merkezlerinden biri olan Kemer’de hizmet veren Martı Myra’da tüm yenileme çalışmaları sürdürülebilirlik temelinde çevre ile uyum içinde yürütüldü. Sürdürülebilir turizm çalışmaları ile bu yıl Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi’nin (GSTC) verdiği ‘GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikası’nı almaya hak kazanan Martı Myra; Olympos Dağı ve Phaselis Antik şehri arasında eşsiz konumu, ‘Mavi Bayraklı’ plajı ve birçok ödül kazanmış çevre dostu otel özellikleri ile yeni sezonda hayata geçirdiği yenilikleriyle misafirlerinden olumlu tepki aldı.

İçinde bulunduğu doğal dokuyla uyumlu mimariye sahip Martı Myra’daki renovasyon çalışmalarında özellikle ortak alanlara önem verildi. Ortak alanlar hem tasarım hem de işlevsel olarak güncellenirken, kimi yeni özel hizmet noktaları oluşturuldu. Mükemmel tatil standartlarında yeni bir referans noktası oluşturan renovasyondan çalışmaları kapsamında, yeni oluşturulan Executive Lounge ile VIP süit ve odalara özel premium hizmet alanı yaratıldı. Yine pizzadan salatalara kadar farklı lezzetlerin ayrı birimlerde sunulduğu açık düzen Food Court, yeni yüzü ile misafirlerden yoğun ilgi gördü. 

Renovasyonda otel bünyesinde yeni oluşturulan Casa Mexicana hem tasarımı ile hem de lezzetleri ile misafirlerini adeta Latin Amerika’ya taşırken; tesisteki eski İtalyan Restoranı da Steak House Restoran’a dönüştürüldü. Türk mutfağının benzersiz lezzetlerinin Anatolia Restoran’da misafirlerle buluşturulduğu otelde; Patisserie Martı da açık ve kapalı alanı ile keyifli molaların lezzet durağı haline getirildi. Bununla birlikte Martı Myra’nın plajında yer alan Beach Club’ta bohem bir konsept ile Chimaira Beach Club’a dönüştürüldü. Plajdaki Phaselis Balık Restoran’ın yerine oluşturulan Club Phaselis ise, pavilionları ve kendine has menüsü ile yerinde hizmetin yanı sıra VIP süit ve odalara da özel hizmet vermeye başladı. Ayrıca çalışmaları kapsamında tasarım ve işlevsel olarak yenilenen Pool Bar’da oluşturulan In Door Sahne ise, Amfi Tiyatro ile birlikte şovların, gösterilerin ve özel etkinliklerin yeni adresi haline getirildi.

La Perla, benzersiz tatil anılarına ev sahipliği yapıyor

Martı Grubu’nun hayata geçirdiği yenileme çalışmaları çerçevesinde Marmaris’te hizmet veren Martı La Perla’ya da değişen tatil anlayışı çerçevesinde çok özel dokunuşlar yapıldı. La Perla’daki yeniliklerin en önemli noktasını ise, a la carte restoran olarak hizmet veren Madam ZHU Chinese Restoran oldu.

Asya mutfağının zengin tatlarını özgün lezzetlerle sunan Madam ZHU, deniz manzaralı konumu ve sıcacık ambiyansıyla otel misafirlerinin yanı sıra bölgenin de en çok tercih edilen mekanı haline geldi. La Perla, yenilenen sahne alanı ve peyzajının yanı sıra sunduğu tüm özel olanakları ile yeni sezonda benzersiz bir tatil deneyimi için misafirlerini ağırlamaya başladı.