Fayık ’Yerel basının imkanları ulusal basına göre az ve kısıtlı. Gerek ekipman gerekse diğer ihtiyaçlar bakımından yerel basın, ulusal basının bazı noktalarda gerisinde. Kimi zaman muhabirler veya habere giden kişiler ulaşım ücretlerini kendi ceplerinden karşılıyorlar.’’ Dedi.

ARAŞTIRMACI GAZETECİLİK VE GELENEKSEL GAZETECİLİK YOK OLUYOR

Değişen çağ ile birlikte gelişen teknolojiye dikkat çeken Ali Baran FAYIK, bu dönemde geleneksel gazeteciliğin yok olduğuna, haberin anındalık ilkesinin daha çok ön plana çıktığına ve bunun gazetecileri zorunlu bir gelişime ittiğini, ancak bu ilkenin bir yandan da araştırmacı gazeteciliğe zarar da verdiğini söyleyen Fayık, ‘Şu anda kopyala yapıştır dönemine geçmemizin en büyük nedenlerinden birisi ihtiyaç duyulan anında habercilik. Araştırmacı gazetecilik yaparken maalesef bu süre size tanınmıyor. Şu anda kurumların içine dahi girmeden haberi alabilmeniz dahi mümkün çünkü bülten hazır bir şekilde sizinle paylaşılıyor.’’ Diye belirtti.


MALİYETLERİN ARTMASI YEREL GAZETELERİ ZOR DURUMA SOKUYOR

Artan kağıt ve gider maliyetlerine de değinen FAYIK; ‘’Kurumlarından gelen destekler farklı yerlere harcanıyor ve bu durum özellikle Anadolu’daki yerel gazetelerin patronaj sistemine kurban gitmesine sebep oluyor.’’ İfadelerini kullandı.

KİTABIM, ALANINDA BİR İLKİ TEMSİL EDİYOR

Kaleme aldığı ‘’Yerel Yönetim Ve Yerel Basın Arasındaki Haber İlişkisi: Ankara İli Örneğinde Bir Analiz  adlı eserin alanında bir ilk olduğunu belirten FAYIK, ‘’Kitabım hem yerel basın tarihinden hem de yerel yönetim tarihinden başlıyor daha sonraki bölümlerinde ise yerel yönetimin önemi görevi ve tarihçesinden bahsediyor. Üçüncü bölümde ise tamamen araştırdığımız konuya giriyoruz. Ankara’daki yerel yönetimlerin basın müdürlerine yerel basınla alakalı 14 soru sordum. Sonuç bölümünde ise edindiğim bulgulara yer verdim.’’ Dedi.