Yerli ve Milli Parti (YMP) Genel Başkanı Teoman Mutlu, partisinin Ankara’da açılışını yaptığı genel merkez binasında bir konuşma yaptı. Konuşmasında partisinin vizyonu ve hedefleri hakkında bilgi veren Mutlu, Türkiye’nin siyasi ve ekonomik sorunlarına çözüm önerileri sundu.

“Aradığınız kan bulunmuştur”

Mutlu, son seçimlerden sonra ülkeye koyu bir karamsarlık çöktüğünü, bütün partiler ve liderlerin sınıfta kaldığını söyledi. AK Parti’nin hiçbir başarı göstermeden seçim kazandığını, muhalefetin ise birbirine benzemeyen fikirleri ve liderleriyle halka güven vermediğini ifade etti.

Genel Başkan, bu umutsuz ve karanlık dönemde bir şeyler yapmak gerektiğini, vatan için yola çıkmak gerektiğini belirterek, “İşte biz bunu yaptık. İlk defa siyasete giren kurucularımızla, hiçbir makam-mevki hırsı olmayan arkadaşlarımızla bu partiyi kurduk. Adımızı, Atatürk’ten aldığımız ilhamla ‘Yerli ve Milli’ koyduk. Cumhuriyeti, vatan bütünlüğünü korumaya, Atatürk ilkelerini sonsuza kadar yaşatmaya yemin ettik” dedi.

Teemoan Mutlu, siyasetin savaşmak değil, vatan için en iyisini yapma yarışı olduğunu, hükümete saygı duyduklarını ancak yanlışlarına karşı çıktıklarını söyledi. Mutlu, “Halkımız, zaman geçtikçe bu partiyi tanıdıkça ‘aradığınız kan bulunmuştur’ diyerek sevinç çığlıkları atacaktır. Herkese ilan ediyoruz. Kendimiz için hiçbir beklentimiz yok. Kuruluş ve yaşam amacımız şunlardır: Atatürk ilkeleri ışığımızdır. Anayasa’nın ilk dört maddesine kimse dokunamaz. Mavi vatan ve Anadolu topraklarından asla taviz vermeyiz. Evlatlarımızı anneler yetiştiriyor. Kadın haklarında evrensel hukuk kuralları aynen uygulanacaktır. Çocuklar ve gençler bizim göz bebeğimizdir. Onların güvenliği, huzuru ve eğitimi boynumuzun borcudur. Ve son olarak altını tekrar tekrar çizererek söylüyorum. Adalet, adalet, adalet. Adalet kutup yıldızıdır. Diğer bütün yıldızlar ve her şey onun etrafında döner” diye konuştu.

“Bizi başka partilerle mukayese bile etmeyin”

Mutlu, partisinin iddialı olduğunu, yerli ve milli olduğunu vurgulayarak, “Lütfen bizi izlemeye devam edin. Lütfen bizi başka partilerle mukayese bile etmeyin. Biz iddialıyız. Biz yerliyiz. Biz milliyiz. Kısacası, biz siziz siz de bizsiniz. Umutla kalın. Sevgiyle kalın. Hoşçakalın” dedi.

Mutlu’nun konuşmasının ardından partililer ve vatandaşlar, genel merkez binasını gezerek, fotoğraf çektirdiler.