Kongreye Ankara İl Başkanı Tuğba Demirbağ başta olmak üzere partinin genel muhasip yardımcısı Ayhan Türk, Genel başkan yardımcısı aynı zamanda Divan Başkanı Cengiz Bağcı, Çankaya ilçe başkanı Neslihan Irvana, Çubuk İlçe Başkanı Ali Osman Vurucu, Etimesgut ilçe başkanı Adem İlhan, Çamlıdere ilçe başkanı Durmuş Baki, Mamak ilçe başkanı Cemalettin Tursun, Altındağ ilçe başkanı Semih Karakılınç ile parti temsilcileri ve Zafer Partisi’ne gönül verenler katılım sağladı.

 

Kongre Divan Kurulu Cengiz Bağcı Başkanlığında, Başkan Yardımcısı ve üyelerin seçiminin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunulmasını ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti. Daha sonra İlçe kongresi başladı.

KARAKILINÇ: BU GÖREVİ HAKKIYLA YERİNE GETİRECEĞİM…

Kürsüye gelerek ilk sözü alan Altındağ ilçe başkanı Semih Karakılınç Genel Başkan yardımcılarım, Genel Merkez yöneticilerim, il başkanım, ilçe başkanlarım, değerli il ve ilçe yöneticilerim, Zafer partisinin çok sevgili gönüllüleri ve bizi bu kutlu günümüzde yalnız bırakmayan çok kıymetli hemşerilerim, partimizin Altındağ İlçe Kongresi’ne hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyerek başladığı konuşmasında; “Bu güzel günde, ilçemizin toy gününde, sizlerle birlikte olmaktan duyduğum mutluluğu sözcüklerle ifade etmem çok zor. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, ilk meclise ev sahipliği yapan ilçemizin kurucu başkanı olmak ve bu sorumluluğu taşımak ayrıca büyük bir gurur kaynağıdır. Bu sorumluluğu bana layık gören başta Genel başkanım Prof. Dr. Ümit Özdağ ve il başkanım Tuğba Demirbağ’a teşekkürlerimi sunar, bu görevi hakkı layığıyla yerine getireceğime söz veririm. Kongremiz ilçemize, ilimize, vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Yaşasın büyük Türk milletinin zaferi, ne mutlu Türk’üm diyene!” şeklinde konuştu.

 

DEMİRBAĞ; İL KARARGAHIMZI ALTINDAĞ’A KURDUK

Partinin Ankara İl Başkanı Tuğba Demirbağ; “Genel başkan yardımcılarım, Genel merkez yöneticilerim, ilçe başkanlarım, değerli il ve ilçe yöneticilerim, Zafer partisinin çok sevgili gönüllüleri ve bizi bu güzel günde yalnız bırakmayan değerli üyelerimiz, Altındağ ilçe kongremize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Altındağ, başkent Ankara’mızın en derin köklerinin bulunduğu kadim ilçemiz. Altındağ sadece Ankara'nın metropol ilçelerinden biri değil aynı zamanda ülkemizin nadide bir kültür, sanat ve tarih bölgesi. 400 bini aşkın nüfusuyla Ankara'nın önemli bir yerleşim alanı. Büyük önder Atatürk’ümüzün Kurtuluş Savaşı’nı yönettiği, ilk meclisi kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini attığı, Ankara’yı başkent ilan ettiği güzel ilçemiz. Altındağ ilçesi, partimiz için de büyük anlam taşımakta. Genel Başkanımız Prof.Dr.Ümit Özdağ’ın parti kuracağını açıkladığı Mayıs 2021’den itibaren çalışmalarımızı burada sürdürdük. 19 mayıs 2021’de büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuz istirahatgahi Anıtkabir’i ziyaretimiz ve Ankara koordinasyon merkezimizin açılmasıyla ilk adımımızı burada attık. Ayyıldız hareketi olarak çıktığımız kutlu yolda, ilk karargahımızı burada, bu binada kurduk. Partimizin kuruluş sürecini burada tamamladık. İlk genel merkezimiz yine burasıydı” dedi.

 

BAŞKENTİMİZ VE TÜM ÜLKEMİZ BU SORUNDAN 365 GÜN İÇİNDE KURTULACAKTIR

Ankara’mızın sembolü olan Hitit güneşi bile ilçemiz üzerinde parlarken bugün Altındağ ötelenmiş diyerek konuşmasına devam eden il başkanı Demirbağ; “Değersizleşmiş bir ilçeymiş gibi muamele görmekte. Geçici sığınmacı sorunundan en çok etkilenen ilçelerden bir tanesidir Altındağ. Suriyelileri ilçemize doldurulurken, burada yaşayan insanların düşüncesi nedir diye sorma zahmetinde bile bulunmadılar ve hepimizin bildiği o talihsiz olaylar yaşandı. Vatandaşlarımız ve sığınmacılar arasında yaşanan olaylar bizim haklılığımızı ortaya koymuştur. Zafer Partisi iktidarında ilçemiz başta olmak üzere, başkentimiz ve tüm ülkemiz bu sorundan 365 gün içinde kurtulacaktır. Ülkemizin içinden geçtiği bu zorlu süreçte, yaşamakta olduğumuz başta geçici sığınmacılar ve ağır ekonomik kriz olmak üzere, tüm zorluklara çözüm üretebilecek kadrolarımızla, saray rejiminin ve sarı muhalefetin teslim olduğu saldırılara Zafer Partisi olarak biz dur diyeceğiz. Atatürk çizgisinde Türk milliyetçiliği ülkümüzle, ülkemizi cumhuriyetimizin kuruluş ayarlarına döndürecek, Türk milletinin sırtındaki en büyük yük olan ve sayıları her geçen gün artan geçici sığınmacıları 1 yıl içinde ülkelerine geri göndereceğiz” şeklinde konuştu.

 

DEMİRBAĞ; TÜRK MİLLETİ ÖZLEDİĞİ TÜRK DEVLETİNE TEKRAR KAVUŞACAK.

Hırsızlık, rant ve talan ekonomisine son vererek planli sürdürülebilir kalkınma modelimizle sanayi, tarım, hayvancılık gibi sektörlerde kamu eliyle yeni yatırımlar yapacağız. ülkemizi avm’ler Türkiye'sinden katma değerli üretim yapan fabrikalar Türkiye'sine dönüştüreceğiz. kısacası Türk milletini layık olduğu bolluk ve bereket seviyesine ulaştıracağız diyerek konuşmasına ekleme yapan Demirbağ; .Türk milliyetçileri, Türk siyasetinde tekrar temsil edilecek ve Türk milleti özlediği Türk devletine tekrar kavuşacak. Özverili çalışmalarıyla bizi bu güne getiren, kuruluş sürecini hizla tamamlayarak kongresini yapmakta olan başta Altındağ ilçe başkanımız Semih Karakılınç ve tüm yönetimine teşekkürlerimi bildirmek isterim. Partimizin Altındağ İlçe Kongresi’nin hayırlı olmasını dilerken, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Yaşasın Zafer Partisi, yaşasın bilim, birlik, barış mücadelemiz Ne mutlu Türk’üm diyene!” şeklinde sözlerini noktaladı.

 

Konuşmaların ardından Faaliyet raporunun okunması, görüşülüp ibra edilmesi, Mali hesap raporunun okunması, görüşülüp ibra edilmesi, Tahmini bütçenin genel kurula sunulması ve oylanmasının ardından 55 delegenin bulunduğu ilçede, 28 delegenin kullandığı oyların tamamını alan Semih Karakılınç Altındağ ilçe Başkanlığı görevini üstlendi.