Geçtiğimiz ay düzenlenen bir dizi programla Mardin, Siirt, Diyarbakır, ŞanlıUrfa,Gaziantep,Batman İl ve İlçelerinde seçim çalışmalarına hız veren Samet Elçi, Mahmut Tatar’la birlikte Şırnak ta büyük bir coşkuyla Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı karşıladı.

Geçtiğimiz günlerde HDP Milletvekili Murat Sarısaç tarafından “Gaziantep’i Sana Dar Edeceğim” diyerek tehtid edilen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bu tehdide karşı “24 ünde Şırnak da olacağız yüreğiniz yetiyorsa gelin” diye rest çekmişti. Karşılıklı tehditlerle Büyüyen tartışma Zafer Partisinin Şırnak çıkartmasıyla neticelendi.  

Şırnak İli Zafer Partisi Milletvekili 1.Sıra Adayı olan ve bölgenin tanınmış aşiretlerinden Tatar aşiretine mensup Mahmut Tatar Şırnak Türk Yurdudur ve Türk Kalacak derken, Elçi yaptığı açıklamada  “Bu coğrafya da faaliyet gösteren tüm şer odaklarına karşı örgütleyeceğimiz Milli Şuur çok kısa bir zaman içerisinde ayağa kalkacak PKK ve diriltilmeye çalışılan diğer örgütler Türklük idealinin altında ezileceklerdir” diyerek çalışmalarının amacını özetledi.

Mahmut Tatar ve Abdulsamed Elçi Milli Yol Partisinde birlikte görev yaparken istifa ederek ayrılmış Tatar, Zafer Partisi Şırnak Milletvekilliği adaylığına Elçi ise Genel Başkan Başdanışmanlığına getirilmişti.