Cumhuriyet Bayramı’na denk gelen 29.10.2022 tarihinde, Ankara Next Level’da Akademik Diyetisyenler Derneği’nin seçimli olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Geçici yönetim kurulu üyeleri, üyeler tarafından oylandı ve yönetim kurulu üyeleri olarak seçildiler.

Akademik Diyetisyenler Derneği’nin kurulmasında iki temel amaç vardır. Birincisi meslektaşlarımızın mesleki haklarını korumak ve geliştirmektir. İkinci önceliğimiz ise her geçen gün kötüye gittiğini devletin istatistiki verilerinden gördüğümüz halk sağlığını iyileştirmek ve halkın sağlıklı - sürdürülebilir beslenmeyi anlaması için saha çalışmaları yürütmektir.
Son yıllarda popülaritesi gittikçe artan, yüzün üzerinde üniversitede eğitimi verilen, yılda 7000’e yaklaşan sayıda mezun veren ve 60 yıllık köklü bir geçmişi olan mesleğimizin ve meslektaşlarımızın temsiliyetinde eksiklik olduğunu düşünüyoruz. Bu eksiklik, ne yazık ki meslektaşlarımızın yaşadığı problemlerin çözümünü zorlaştırıyor ya da imkansız hale getiriyor.
Akademik Diyetisyenler Derneği’ne tam da bu yüzden ihtiyaç oluştu ve meslektaşlarımızın bu hareketi başlatmasından bu zamana kadar geçen 1,5 yıllık süreçte, bu hareket olgunlaştı ve bir bedene büründü.
Tüm diyetisyenler için çalışan, tüm diyetisyenlerin mesleki haklarını ve mesleki itibarını korumak üzere yola çıkan derneğimiz; amasız, fakatsız, şartsız bir şekilde meslektaşlarının ve kendisinin hakkını savunmak isteyen tüm diyetisyenler için vardır.
Diyetisyenler yalnız değildir!

ADİD Yönetim Kurulu Başkanı Füsun BİLGİN ÇAKMAK
ADİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Y. VOLAKN YAĞDI