Mekan sahibi, Türkiye'de bulunan tüm müşterilerimize hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında. “Khatun Bağdat Restaurant yaklaşık üç buçuk yıl önce açıldı. Farklı milletlerden müşteriler restorana geliyor. Genelde Irak ve Doğu yemekleri servis ediyoruz. Türklerden harika beğeni ve harika bir destek var. Yemeklerimizi çok seviyorlar. Ayrıca restaurant da haftalık eğlence aktiviteleri de var” dedi...

Irak kültürüne ve yemeklerine ait düşüncelerini aldığımız Türk müşterilerin bazıları,  sürekli geçiyordum buradan ve Arap bayraklarını gördüm, otantik bir yer olduğunu düşünerek kız arkadaşımla geldim. Yemeklerini tattım çok leziz. Bir daha hiç düşünmeden başka başka arkadaşlarımla baş başa geleceğim bir yer burası derken. Bir diğer misafir ise Irak mutfağına bayıldığını belirtti.

IRAK SOFRASI GÜNEYDOĞU YEMEKLERİ İLE AYNI LEZZETTE…

Ailesi ile gelen bir müşteri, haftada iki gün buradayız ve restoranın yemekleri lezzetleri çok çok farklı diyerek; “ Bizim güneydoğunun yemeklerine çok benziyor ve aile olarak buraya alıştık hep gelmekteyiz. İnşallah Türkleri de buranın yemeklerine alıştıracağız artık devamlı geleceğim” şeklinde konuştu.  Müzisyen Adnan Bey ,  8 aydır Ankara’da bu restoranda olduğunu belirterek, “ Arapça bildiğim için burada Arapça müzikler söylüyorum. Ben kendim Mardinliyim, aynı bizim yörenin yemekleri gibi buradaki lezzetler. Hatta kebapları o kadar mükemmel ki, Ankara da böylesi kebabı hiçbir yerde bulamazsınız” dedi. Sadece Ortadoğu ülkeleri değil Türklerde yavaş yavaş buraya gelerek yemeklerini beğenip tekrar geliyorlar diyen bir Ortadoğu ülkesinden misafir; “senelerdir buranın müşterisiyim, bu lezzetleri Ankara’da başka hiçbir yerde tatmadım” dedi.

PARTİ LİDERLERİNDE TERCİH ETTİĞİ BİR MEKAN…

Yeni Dünya Partisi Genel Başkanı Emanullah Gündüz; restoranın davetlisi olarak mekana ilk kez geldiğini belirterek; “ Kültürler arası etkileşim diyalog için yani diller ve dinler, ırklar arası etkileşim, yakınlaşma bu tarz mekanlar üzerinden olur. Doğrudan, siyasal ve sosyal oluşumlar ile yakınlaşma olamaz ve zordur. İnsanlar burada yemek yerken Arapça müzik dinleyerek, bir arada olup yakınlaşmalarının yolu açılmış olur.  Bu gün Türkiye de,  Irak,  Afganistan ve Suriyeliler gibi bir çok sığınmacı vatandaşımız vardır. Bunların kendi aralarında sosyalleşme ihtiyaçlarını karşılamaları ve Türklerle bir kültürel etkileşimi sağlamaları da çok önemlidir. Khatun Bağdat Restaurant’da Irak yemekleri ve müziklerinin oluşu da onlar için büyük bir şanstır. Bizim gönül coğrafyamızla, ıraklı misafirlerin kaynaşması şahsımca fevkalade bir şey. Ben aslen Mardinliyim;  Mardin demek, yarı Irak - yarı Suriye demek. Bizler bu kültüre zaten aşina ve yakınız. Biz bu yemekleri zevkle ve lezzetle tüketiyoruz her zaman. Buraya gelecek vatandaşlarımızdan da Khatun Bağdat Restaurantın bu eşsiz lezzetlerini tatmalarını isteriz. Damak tadına düşkün olan Türkler bu restorandan mutlaka memnun bir şekilde ayrılacaklardır” dedi.