Tüm Türkiye’yi derinden etkileyen depremin hemen ardından yaptığı ayni ve nakdi yardımlarla bölgeye destek sağlayan Balparmak, depremden etkilenen bölgelere konteyner kentler kurulması için başlatılan seferberliğe de katıldı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illeri etkileyen deprem felaketinin ardından İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde konteyner kentler kurmak için seferberlik çağrısında bulundu. Depremin ilk gününden itibaren resmi kurum ve kuruluşların açtığı yardım kampanyalarına ayni ve nakdi desteklerini sürdüren Balparmak, konteyner çağrısına da yanıt vererek Hatay’a içinde iki odası, duş, tuvalet ve mutfağı bulunan konteyner gönderdi.

Depremin hemen ardından AFAD’a nakdi yardımda bulunan Balparmak, daha sonra elektrikli soba, battaniye gibi temel acil ihtiyaçları da deprem bölgelerine ulaştırdı. Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi ve AFAD işbirliğinde organize edilen toplama merkezlerine gelen yardımların gönderime hazırlanması için gönüllü Balparmak çalışanlarıyla işgücü desteği de sağlayan Balparmak, depremzedelerin enerji ihtiyacını karşılayacak miktarda balın yanı sıra hijyen kolilerini deprem Yyrdım tırı ile bölgeye gönderdi. Balparmak ve Çekmeköy Sanayici Ve İş Adamları Derneği, AFAD işbirliğiyle, Hatay’a giderek çadırkentlerdeki çocuklara oyuncak ve bal dağıtımı gerçekleştidi.

 

Çalışmalarını bununla sınırlamayan Balparmak, İstanbul Çekmeköy’de bulunan Kampüsünün sınırlarındaki bir binasını çocuklu, depremzede aileler için tahsis etti. Çekmeköy Merkez Mahallesi Muhtarlığı aracılığıyla İstanbul’a gelmiş depremden etkilenen 40 kadını çocuklarıyla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde tesisinde özel bir davetle ağırlayan Balparmak, bu anlamlı günü onlarla bir arada kutladı. Balparmak, 13 Mart’ta ise yeniden deprem bölgesine gidip çadır kentleri ziyaret ederek doğal bal ve “Propolisli Boğaz Spreyi” içeren yardım çantası dağıtacak.

 

Balparmak hakkında:

Tüketicisine sunduğu kalite standardı ile farklılaşan Balparmak, bu anlamda sektörün öncülüğünü üstleniyor. Gıda güvenliği konusunda uluslararası standartlara göre çalışan Balparmak, FSSC 22000 (Food Safety System Certification) ve BRCGS (British Retail Consortium Global Standarts) gibi uluslararası gıda güvenliği sistemleri sertifikalarına da sahip. Türkiye’nin bal ve diğer arı ürünleri alanındaki ilk, gıda alanında 8’inci Ar-Ge Merkezi’ne sahip olan Balparmak; TÜRKAK tarafından akredite olan Bal ve Diğer Arı Ürünleri Araştırma ve Kalite Kontrol Laboratuvarı sayesinde, tüketicilerine sunduğu ürünlerini en az 100 parametrede analiz ediyor. Balparmak’ın zengin ürün gamındasüzme çiçek balları, çam balı, monof­lora balları, farklı bölgelerden elde edilen Anadolu Lezzetleri Grubu, BallıMix ve Apitera serisi yer alı­yor. Balparmak’ın iyi yaşam markası Apitera ürün ailesi, Balparmak Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen ürün geliştirme çalışmaları sonucunda bal ve arı ürünleri kapsamında yenilikçi, takviye edici gıda kategorisinde yer alıyor. Arı ürünlerini standardize etken madde içeren özel bitki ekstraktları ile buluşturan Apitera serisinin vitamin ve mineral katkılı olan ürünleri ise Apitera Plus adını taşıyor. Apitera ürün ailesinde Apitera Zen, Apitera PLUS Zen; ApiteraUp, Apitera Plus Up; ApiteraMind, Apitera Plus Mind; ApiteraDox; ApiteraGest; Apitera Kids Muzlu; ApiteraMix Portakallı; Apitera Plus Mix; Apitera Plus Kids’in yanı sıra Apitera Plus Propolisli Sprey, yetişkinlere yönelik Apitera Plus Forte Propolis ve çocuklara yönelik Apitera Plus Propolis C vitaminli ürünleri bulunuyor.