AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

Stres, yoğun iş temposu, teknolojik aletlerle uzun vakitler geçirmek ve yaş gibi pek çok etken zamanla hafızayı zayıflatabiliyor. Ancak dikkat dağınıklığına da yol açan bu faktörlerin etkisini en aza indirmek için yapacağınız şey çok kolay...Yastığının altına bunu koyanın hafızası güçleniyor.

Sağlıklı beslenme, kaliteli bir uyku ve fiziksel aktiviteler sağlıklı bir vücudun temelini oluşturuyor. Özellikle dikkat dağınıklığı, kişilerde öğrenme güçlüne zemin hazırlayabiliyor.

“Biberiye ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde biberiye tüketiminin hafızayı güçlendirmenin yanı sıra konsantrasyonu yüzde 45 oranında artırdığı tespit edilmiştir. Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.Kekik, limon ve biberiye karışımıyla hazırlanan bitkisel kür, beyin hücrelerini koruyor, alzheimer oluşumunu önlüyor.


Birçok kişinin sıklıkla yaşadığı dikkat eksikliğini ve beraberinde getirdiği sıkıntıların etkisini biberiye bitkisiyle hafifletebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey uyumadan önce yastık altına bir miktar biberiye koymak.

Dikkat dağınıklığı problemi yaşıyorsanız kıyafetlerinize biberiye suyu damlatmak da etkili bir çözüm olabilir. Asırlardır hafıza ve zihinsel aktivitelerle ilişkilendirilen biberiye, keskin bir hafızaya sahip olmak isteyenlerin baş yardımcısıdır.

Taze olarak marketlerden satın alabileceğiniz biberiyeyi birçok yemek çeşidinde de kullanabilirsiniz. Özellikle çorbalara ekleyebileceğiniz biberiye, lezzetli aromasıyla farklı bir tat sunar.

En çok et yemeklerinde kullanılan biberiyeyi kuru bir şekilde de kullanabilirsiniz. Kuru biberiyeyi tül bir bezin içine koyarak yastığınızın altına yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

Uyumadan önce yastık altına biraz biberiye koymak, hem daha keskin bir hafıza hem de sağlıklı bir uyku için fazlasıyla etkili olacaktır.