Başkent Postasının stüdyolarına  bu hafta konuk olan Adres Bilgisayar & İnşaat yönetim kurulu başkanı, aynı zamanda TUSİAV dijital dönüşüm platformu başkanı Cem Tunç vardı. Tunç digital çalışmalarından,  inşaaat sektörüne, TUSİAV’dan, sivil toplum örgütlerine kadar bir çok konuda önemli  açıklamalarda bulundu.

HABER: Ali Fikret

Sakarya doğumlu evli ve bir kız çocuğu babası Olan Cem Tunç; Ankarada bilgisayar – bilişim işi ile uğraşmakta ve aynı zamanda bir inşaat şirketi de bulunmaktadır.

Adres bilgisayarın ismi ve firamının kuruluş öyküsü ile açıklamalarına başlayan Tunç; Bilkent üniversitesi bilişim teknolojileri mezunuyum. Mezun olmamın ardından dereceye giren öğrenciler çeşitli bölümlerde asistan olarak çalışmaktadır. Turizm bölümünde verdiğim asistanlık sonrasında, bir şirkette bilişim ve teknik destek sorumlusu olarak çalışmaya başladım.  Daha sonra ise bir şirket kurma kararı aldım. Kardeşim ve rahmetli babam inşaat işi ile uğraşıyorlardı bende bilişim sektöründe olduğumdan adres ismini bularak şirketimizi faaliyete geçirdik.

Adres Bilgisayar & İnşaat olarak, sistem entagrasyonu alanında faaliyet göstermekteyiz. Tüm donanım ve yazılım hizmetlerini de vermekteyiz. PC tedariki, güvenlik sistemi oluşturulması, notebook temini ana işlerimiz arasındadır.  Karşımızdaki müşterinin bu işe ayırdığı kaynağa göre sistemi kuruyoruz ve çalışmaya başlamaktayız.

Sistem desteği ve teknik destek anlaşmaları yaptıklarını da belirten Tunç;  “Daha önce çalıştığı bir yerden ayrılan yönetici yeni girdiği firmada çalışmaya başlıyor.  Onujn referansları ile çalışma yapmaktayız. Özel sektör ve kobilerle de çalışmaktayız” dedi.

Aynı zamanda TÜSİAV’da da görev almakta olan Cem Tunç; “STK’lar toplumun kılcal damarlarıdır. İş insanları mutlaka bir STK’ya üye olmalı ve aktif olarak rol içine girmelidir. Topluma fayda sağlamak için STK’lar etkinliklerde bir şeyler yapmaktadır. Kişi  birey olarak bir yardımı yapamadığımdan, kendi amacıma hizmet eden ve diğer meslek erbablarına da faydalı olunması açısından bu kurumlarda görev edinmelidir.

Daha önce GGYD ve TÜSİAD ta yönetimde bulundum ama  Akademisyen kökenli biri olduğumdan kendime en yakın TÜSİAV’ı gördüm. Bu dernek Topluma faydalı işler yapıp 27 senedir işlerine ve görevine devam ediyor. Böyle  olmaları çok faydalı bir şey ve benim  kendi karekter özelliklerimle uyuşan bir dernek. Biz Veli Sarıtoprak önderliğinde kurulmuş bir vakıfız, teknolji ödülleri dalındayakın zamanlarda ödül töreni yapacağız.  Daha önce bir çok ödül töreninde bizi yurt dışında temsil eden firmalara ödül verdik. Aynı zamanda üniversitelerle de etkinllik yapmaktayız. Buna benzer topluma dokunucu bir çok faaliyetimiz olmaktadır” dedi.

 

Bu günkü gençler kötü bir zamanda doğduk iyi bir dönemden geçmiyoruz diyorlar. Charles Dickens’ın İki şehrin hikayesinde anlattığı gibi o dönemlerde hem kötü hem iyi idi. Her zaman için iyi dönemlerde var, kötü zamanlarda var. Gençler enseyi karartmasınlar. Fırsatları kovalayıp çağın gereklerine uygun şekilde hareket ederseniz tüm düzeyde kendinize Pazar üretebilirsiniz. Sürekli bilgi dağarcığınıza bir şeyler katınız. Sanat spor fotoğarfa gibi çeşitli kulüplerde öğrenci iken yer alın.

Bu gruplara katılırsanız kendinizi daha iyi geliştirir,  ileriye dönük daha hazırlıklı olursunuz.