Çarşamba Belediye Başkanı : “Rıdvan Paşa Cami Cephe İyileştirme Çalışmaları” İçin imzayı Attı

ÇARŞAMBA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞİYOR

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Rıdvan Paşa Cami Cephe İyileştirme Çalışmaları” için imzayı attı. Proje yakın zamanda hayata geçiyor.

Samsun’un Çarşamba ilçesinde Çarşamba Belediyesi hayata geçirdiği projelerle ilçenin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Rıdvan Paşa Cami Cephe İyileştirme Çalışmaları için imzayı attı. Çarşamba’nın en tarihi dokularından biri olan Rıdvan Paşa Cami çevresinde 45 gün içerisinde başlanması planlanan çalışmaların, 180 gün içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Aslına uygun şekilde yenilenecek

Çalışmaların yakın zamanda başlayacağını belirten Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, ilçenin en köklü ve tarihi camilerinden biri olan Rıdvan Paşa Cami’ndeki cephe iyileştirme çalışmalarının tarihi doku korunarak aslına uygun, aynı zamanda modern ve kullanışlı bir şekilde yapılacağının belirtti.

Başkan Halit Doğan, “Çarşamba'mızın en eski yapılarından Rıdvan Paşa Cami, diğer adıyla Rahtıvan Cami, 1781 yılından beri ibadete açıktır. Yeşilırmak'ın kenarında yer alan Camimiz, tarihi dokusu, bahçesindeki mezarlarda yer alan şahsiyetleri ile oldukça önem arz ediyor. Yüzyıllara şahit olmuş, yüzlerce insanın ibadet ettiği Camimiz, halen ibadete açık olmakla birlikte Çarşamba'mızın en çok ziyaret edilen ibadethanelerinden biridir. Biz de bu alanda tarihi dokuyu koruyarak bir cephe iyileştirme çalışmasına başlıyoruz. Çarşamba’mızın kimliğine yeni dokunuşlar yapmış olacağız. İnşallah çalışmalarımız yakın zamanda başlayacak. Şimdiden ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.