Ankara Cemiyetinin sevilen, ünlü ismi Gazeteci-Yazar Kadriye CİRİTCİ Yaz tatilini geçirmekte olduğu Antalya Lara’da denizde yüzdüğü esnada caretta saldırısına uğradı. Hala olayın şokunu anlatamadığını ve sol bacak baldırından darbe aldığını, yaralanan bölgenin tedavisinin devam ettiğini söyledi...

CİRİTCİ olay anını basın mensuplarına şu şekilde aktardı;  “Sabah saatlerinde arkadaşım ile birlikte kıyıdan 50-60 metre açıkta sohbet ederek yüzerken, etrafımda bir anda anafor oluştu ve dibe doğru bir güç tarafından çekilmeye başladım. Sol bacağıma hızla gelen bir güç, vakum etkisiyle sol bacağımı yakaladı. Ayağımda palet vardı soğukkanlılığımı koruyarak sağa, sola hızla hareket etmeye başladım caretta olduğunu fark ettiğim anda paletle hızla ittirerek etimi kopartamadan bacağımı kurtarmayı başardım.

Yaklaşık 300 kilo civarında dev bir yuvarlak masa görüntüsündeydi. Kurtulmayı nasıl başardığıma hala inanamıyorum. Kalp krizi geçirebilirdim, boğulabilirdim. Kıyaya çıktığımda ilk müdahale beach de yapıldı. Daha sonra bir hastane acil servisine gittim. Şu an tedavim devam ediyor. Arkadaşımın çığlıkları hala kulağımda. Olayın şokunu hala atlatamadım. Carettalar düz dişli ve çeneleri kuvvetli hayvanlar. Tabi ki onlar suçlamıyorum çünkü, biz onların yaşam alanlarına müdahale ediyoruz. İnsanlık olarak, hızla kirlettiğimiz dünyada bu masum canlıların da doğasıyla oynayarak onlara zarar veriyoruz. Yaz aylarında teknelerden atılan yiyecekler, insanların bu canlıları elleriyle ekmek verilerek beslemeleri sonucunda bu tarz olaylar çok yaşanıyor. Carettaların saldırısına uğrayan ve çeşitli uzuvlarını kaybeden insan sayısı oldukça fazla. Toplumun bilinçlendirilmesi bu konuda son derece önemli ve ilgililer tarafından gereken tedbirler alınmalı” şeklinde konuştu.

 Önümüzdeki günlerde yazmış olduğu romanının okurlarıyla buluşacak olması ve lansman heyecanını yaşayan Kadriye Hanıma Ankara basın camiası olarak geçmiş olsun dileklerimizle acil şifalar diliyoruz.