Çocuk Kral Tutankhamun'un Hazineleri herkesi büyüledi

Bir çok ülkede sergilenen ve 40 milyondan fazla ziyaretçi ile rekorlar kıran "Tutankhamun, Çocuk Kral'ın Hazineleri Sergisi" İstanbul'da görücüye çıktı. Karne tatilini fırsat bilen aileler çocuklarını "Tutankhamun, Çocuk Kral'ın Hazineleri Sergisi"ne getirerek karne hediyesi ile taçlandırdılar. OnurAkayMedya Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Barış Durak " Tutankhamun'un hazinelerini" sizler için görüntüledi.

Yaklaşık 60 yıl boyunca dünyanın birçok ülkesini dolaşan ve 40 milyondan fazla ziyaretçiyle rekor kıran 'Tutankhamun, Çocuk Kral'ın Hazineleri Sergisi' hazinenin Mısır'daki Krallar Vadisi'nde keşfedilişinin 100'üncü yıldönümünde ilk kez Türkiye'de UNIQ Expo İstanbul'da tarih, kültür ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

20. Yüzyılın en önemli arkeolojik keşfi ve aynı zamanda tarihte keşfedilen en zengin ve en ilham verici antik kral hazinelerinden biri olan Tutankhamun'un hazineleri için düzenlenen sergi kapılarını açarak ziyaretçileri ile buluştu. Yoğun bir ziyaretçi ile kapılarını açan " Çocuk Kral Tutankhamun" İstanbul'da da ziyaretçi rekoru kırmayı hedefliyor.

3 bin 300 yıl önce 9 yaşında tahta geçen esrarengiz Firavun Tutankhamun, trajik yaşam öyküsü, ünlü ölüm maskesi ve tabutu da dahil tümü som altından eşyalarının bulunduğu sergide tüm hazineleri tek tek görüntülendi. Sergi de en çok ilgi gören " Çocuk Kral Tutankhamun Altın Maskesi " ile " Tutankhamun" mumyası oldu. 

İngiliz arkeolog ve Mısır bilimcisi Howard Carter, 1922'de Mısır'ın güneyinde yer alan Krallar Vadisi'nde keşfettiği Tutankhamun'a ait ihtişamlı hazine dünyada büyük bir yankı uyandırmış ve bulunan eserler Antik Mısır'ın simgesi haline gelmişti. 

Muhteşem sergi, Mart 2023 sonuna kadar açık kalacak.