DİYARBAKIR BAYRAMA SUSUZ GİRİYOR
KESİNTİLERLE ILGİLİ GÜNDEMİ SARSACAK İDDİA
Diyarbakır, Kurban Bayramı öncesinde ciddi bir su kesintisi ile karşı karşıya.
Şehrin bir çok yerinde musluklar boş akmaya başlarken, sorunun Dem Parti yönetimindeki DİSKİ'nin kırsal bölgelere orantısız su vermesinden kaynaklandığı iddia ediliyor.
Kırsalda vanalar sınırsız akarken bu durum su kaçağına davetiye çıkarıyor, şehirdeki vatandaşlar yaz ortasında susuz kalıyor.
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Avukat Sadık Başar Gür, ilçede sıkıntının ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek,'Tek vaadi ekolojik belediyecilik olanların geldiği son nokta " ifadelerini kullanarak duruma tepki gösterdi.


Dem Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından atanan yeni DİSKİ yönetiminin plansız su uygulaması kenti bayram öncesinde su krizi ile karşı karşıya bıraktı.
İddiaya göre kırsala plansız olarak su verilmesi nedeniyle kırsaldaki vatandaşlar bahçe ve tarlalarını bile bu şekilde sularken, şehrin bir çok yerinde su kesintisi yaşanıyor.
Şehirdeki vatandaşlar bu duruma tepkili.
Su kesintisinin öne çıktığı merkez Bağlar İlçesi'nde AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Avukat Sadık Başar Gür, Dem Parti'nin "ekolojik belediyecilik' sloganına göndermede bulunarak Diyarbakır'ın büyük bir krizle karşı karşıya bırakıldığını söyledi.

"Diyarbakır Halkı Susuzluğa Mahkum Edildi "
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Gür, "Haziran ayının başında plansız şekilde arife günü dahil günün her saatinde sular kesilmektedir. Suların tazyiği aktığı vakitlerde oldukça düşük ve çevrede ekolojik kuruma ciddi seviyeye ulaşmış durumda. Adete susuz yaz filminin devamını izlemekteyiz. Yaz dediğiniz Haziran ayı İle başlar ve daha Haziran ayında Diyarbakır halkı susuzluğa mahkum ediliyor ise Ağustos ve Temmuz aylarını düşünemiyoruz.Bahçeler kurudu insanlar en temel ihtiyaçlarını dahi gideremez hale geldi ve hastalıkların baş gösterebileceğini tahmin ediyoruz. Ekolojik Belediyecilik iddiasında bulunanların çevre kurumasını görmemeleri hayatın olağan akışına aykırı bir durumdur." şeklinde konuştu.