Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Ferman Doğan, dünyanın en önde gelen turizm fuarlarından biri olan ve turizm sektörü profesyonellerini bir araya getiren ITB Berlin Turizm Fuarına katıldı. Üç yıl aradan sonra 7-9 Mart 2023 tarihleri arasında Almanya’da yeniden düzenlenen, turizm sektörü için büyük önem taşıyan fuarda sektör liderleriyle ve temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştiren Doğan, deprem felaketinin ardından turizm sektörüne yönelik beklentilerle ilgili umut tazeledi. 

Ferman Doğan, bu yıl 54. kez düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarının ardından şunları söyledi: ‘ITB Berlin Turizm Fuarı sektörün nabzını tutan ve tüm sektör profesyonellerini bir araya getiren bir buluşma olma niteliği taşıyor, dünyanın turizm alanındaki en önemli fuarı diyebiliriz. Ülke olarak büyük bir deprem felaketi yaşadık, ilk günlerde ülkemize yönelik rezervasyonlarda ve turizm sektöründe belirsizlik vardı.  Şu anda izlenimlerime göre ülkemize olan ilginin devam ettiğini söyleyebilirim, önümüzdeki günlerde bir artış yaşanacağına inanıyorum. Ülkemize yine Almanya, Hollanda başta olmak üzere Orta ve Doğu Avrupa’dan, Rusya’dan, İngiltere’den ve diğer ülkelerden ilgi devam ediyor. Bizler de sektör temsilcileri olarak, ülkemizin yaralarının sarılmasında ekonomik olarak da büyük katkısı olan sektörümüzün gücünü sürdürmesi ve artırması için üzerimizi düşeni yapmaya devam edeceğiz. Fuara katılımımız da bu bağlantıları kurmak ve ülkemizi temsil etmek açısından önemli. Rezervasyonların normale dönmesinin ardından turizm sezonun daha geniş bir zamana yayılacak şekilde düzenlenmesi, çeşitliliğin artırılarak farklı içeriklerle daha uzun zaman dilimine yayılmasının da ülke gelirlerimiz ve turizm açısından önemine inanıyorum’ dedi.

Masmavi denizi, göz alabildiğine uzanan sahili, gastronomik lezzetleri ve benzersiz spası ile Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum yoğun ilgi sebebiyle senenin tüm aylarında pek çok ülkeden misafir ağırlamaya devam ediyor. Pandeminin ardından yükselişe geçen ve dünyanın en gözde lüks destinasyonlarından biri haline gelen Bodrum’da turizm alanında yakalanan başarının ardından Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum konaklama deneyimini farklı başlıklar altında genişleterek senenin her mevsiminde farklı içeriklerle misafir ağırlamaya devam ediyor.

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum başarılı bir yaz sezonun ardından, iklim değişikliğinin Avrupa’da ve Rusya’da yansımalarını da değerlendirerek kış döneminde de hizmet vermeye devam etti.