AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

  Geçtiğimiz akşam Google'ın kur ekranında 24 TL olarak görüntülenen dolar kuru ile büyük bir heyecana kapılan birçok kişi dolar alımlarını hızlandırmanın derdine düşerken kısa bir süre sonra algoritmik bir sorunun yaşandığı ortaya çıktı. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, bu süreçte yapılacak olan algı operasyonlarına dikkat çekerek tahminlerini sıraladı.

Google'da gözlenen 24 TL'lik dolar kuru fiyatlandırmasının ardından bir değerlendirmede bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, "Hayaller 24, gerçekler 28" ifadelerini kullandı. Teknik açıdan böyle bir şeyin şu an mümkün olamayacağını belirten Uzman Memiş, zamanlamanın ise manidar olduğunu ifade etti. Memiş, dikkat çeken açıklamasına şu şekilde devam etti: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na tekabül ediyor. Akşam saatlerinde paylaşılıyor. Özellikle sosyal medya algısına karşı çok dikkatli olmak lazım. Ben bu süreci 'Yalan ve manipülasyon' olarak nitelendirdim."

Yapılan hatanın algı operasyonu olabileceğini de ifade eden Uzman Memiş, insanların panik yaşamasının istenmiş olunabileceğini de belirtti. Ayrıca konu ile ilgili sezgilerini de paylaşan Memiş, dikkat çeken açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kişisel olarak yurt dışından bu akışın geldiğine dair bir sezgim var. Yurt dışı odaklı bir sosyal medya algısının çabucak yayılması gerçekleşti. Bunu paylaşanlar da kesin olarak hüküm vermedi