Ece Özdikici kimdir, nereli, kaç yaşında, evli mi? Oynadığı diziler ve filmler. Boy, kilo, burcu. Hayatı, hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı.

Ece Özdikici tiyatro, dizi ve film oyuncusudur. Aynı zamanda ressam ve seslendirme sanatçısıdır.

2 Temmuz 1982 İzmir doğumludur. Yengeç burcu olan Ece Özdikici’nin göz rengi mavidir. 1.63 m. boyunda ve 52 kilodur. İngilizce bilen oyuncu piyano çalabilmektedir. Spor olarak daha çok yüzmeyi tercih etmektedir. Aslen İzmirlidir. Bir abisi vardır. Annesi Muğla-Bodrum, Babası Samsun-Çarşamba’lıdır. 1 evlilik yaşamış ve ayrılmıştır.

Ece Özdikici, İlkokulu Necatibey İlköğretim Okulu’nda, Ortaokulu Agah Efendi Ortaokulu’nda okudu. Lisede İzmir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünü, Üniversitede Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümünü bitirdi. Konservatuar okurken Dostlar Tiyatrosu’nda Prof. Dr. Zeliha Berksoy’un asistanlığını yaptı, “Üç Kuruşluk Opera” adlı oyunda Polly karakterini oynayarak mezun oldu. Yüksek Lisansını Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Yüksek Lisans Programı’nda tamamladı.

Profesyonel oyunculuk hayatına Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda, Sezuan’ın İyi İnsanı’nda oynadığı Genç Kız rolü ile başladı. Daha sonra Bahar Noktası adlı oyun için İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun açtığı sınavı kazanarak, güzel Hermiya’yı oynadı. Bir sonraki sezon Don Kişot Prodüksiyon Tiyatrosu’nda oynamaktan çok keyif aldığı Dalga adlı oyunda lise öğrencisi, düzene baş kaldıran Laurie’ye hayat verdi. Laurie rolü ile 2008 yılında tiyatrodaki ilk ödüllerini aldı. (Afife Jale Tiyatroda Yeni Kuşak Özel Ödülü, VIII. Lions Kerem Yılmazer Genç Yetenek Ödülü) 2010 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları, Romeo Juliet oyunu için Juliet’i aradığını duyurarak sınav açtı. Ece Özdikici sınavı kazanarak, 2010 – 2012 yılları arasında Juliet’i oynadı. Oyundaki performansı ile; Sadri Alışık En İyi Kadın Oyuncu adaylığıyla onurlandırıldı. Özdikici’nin, Romeo ve Juliet ile aldığı ödüller; Uluslararası Tiyatro Eleştirmenleri Birliği Yılın Genç Yetenek Ödülü, XI. Lions Başarılı Genç Yetenek Ödülü’dür. Aynı yıllarda Tehlikeli İlişkiler adlı oyunda Cecile, Kargaşa adlı oyunda Yasemin rollerini oynuyordu. İlerleyen dönemde yıl sıralamasına göre “Sır Gibi” adlı dizide “Ferda”, “Küçük Hanımefendi”de “Ceyda”, “Dila Hanım”da “Hülya”, “Cinayet”de “Ayla Akgün”, “Poyraz Karayel”de “Songül” karakterlerini oynadı. Sinemada, “That Good Night”da genç kız, “Sizi Seviyorum”da “Eda”, “Mor Ufuklar”da “Bahar”, “Koza”da “Nihal” karakterlerini oynadı. Mor Ufuklar filminde Bahar rolü ile; Madrid International Film Festival Best Supporting Actress 2017 ödülü kazandı.

Ece Özdikici, Bugüne kadar birçok reklam, sinema, animasyon ve dizi seslendirmesi yaptı. 2017 yılında Fox TV’de yayınlanan “Kadın” adlı dizide “Jale” karakterini canlandırdı. 2019 yılında Benim Adım Melek dizisinde Funda Yıldırım karakterini, 2022’de Erkek Severse dizisinde Cansu Acarsoy karakterini canlandırdı. Ardından Yasak Elma dizisinde Doğan’ın sevgilisi avukat Hilal karakterine hayat verdi.

Başarılı oyuncu Talento menajerlik bünyesinde yeni projelerde yer almaya devam etmektedir. Bu yazının hazırlandığı an itibarı ile Twitter hesabında 10.100 takipçisi, mavi tıklı Instagram hesabında 179.000 takipçisi bulunmaktadır. Ayrıca kendisine ait ayrıntılı bilgilerin bulunduğu kişisel bir web sitesi vardır.