Bodrum Ticaret Odası meslek komiteleri ve meclis seçimine bir hafta kaldı. Mavi Grup seçime gireceği çalışma arkadaşlarını tanıttı. Halikarnas Çalışma Grubu, birkaç gün içinde listesini açıklayacağını söyleyeli yaklaşık 10 gün olmasına rağmen henüz bir hareket yok.

Evet hareket yok basın açıklaması var.

Çalakalem bir basın açıklaması, lafa gelince koca şirketleri idare ediyorlar, Bodrum ticari hayatında söz sahibiler, ancak ticari sorunlara gelince bakın ne demişler.

 


“Bodrum iş hayatını besleyen sektörlerin tedarik zinciri, depolama sorunu, sanayi sitesi sorunu, çevre sorunu, su sorunu gibi konular üzerinde çalışılmalıdır.”

Yukarıda sayılan sorunlar cambaza bak demekten öte değildir. Sormazlar mı adama “onca sizi destekleyen belediye meclisi üyeleri bu konuda ne yaptı ki?” aralarında MUSKİ Genel kurul üyeleri de bulunmakta iken.

Sorumluk ticaret odasına kaldı.

Zincir marketlere ses yok, neden? Çıkın söyleyin bakalım; bakkal gibi her yere üç, beş, on tane açılan zincir marketlere neden ses çıkaramadınız?

 


Nedeni açık; bunların hepsi ticaret odası seçimde oy kullanacak, sayıları inanılmaz boyutta. Oy uğruna sorun olmaktan çıktı.

Beni asıl ilgilendiren kısım burası

“Sözümüz var”

“Bodrum’a ve esnafa sözünün olduğunu söyleyen Kaplan, “Biz seçim takvimini üyelerimize zamanında duyaracağız. Gazete ilanlarını gizlice vermeyeceğiz. Üyelerimize oy haklarını kullanabilmeleri için sms, mail, sosyal medya, bilboard ve kurumsal sitemiz üzerinden zamanında bildirim yapacağız. Borcu olduğu için kime oy vereceğine bakmadan üyelerimizin demokratik hakkını kullanmasına imkan tanıyacağız” diye konuştu. “

Basın açıklaması böyle devam ediyor.

Hukukta çok kullanılan bir terimi yazmadan edemeyeceğim. “Basiretli bir iş adamı geleceği ön görüp, gereken önlemleri alır ve girişimleri yapar.”

Baskın seçim varda, bizim haberimiz mi olmadı…

Madem adaylık düşünülüyordu demek ki mevzuatlar bilinmeliydi. Son oda seçimleri bittiğinde dört yıl sonra seçim yapılacağı açık, erken seçim ise hiç rastlanmış bir durum değil.

Kısaca olağan üstü değil, olağan bir seçim yapılacak.  Seçimi kaybetme olasılığınız kuvvetle muhtemel, bahanesi de hazır.

Tembelin bahanesi cebinde olurmuş. Bu tembellikle ticaret odasını nasıl idare edecekseniz?

“ Borcu olduğu için kime oy vereceğine bakmadan üyelerimizin demokratik hakkını kullanmasına imkan tanıyacağız”

Borcu olan üye için her zaman olan şuydu size oy verecek üyenin borcu varsa borcunu ödeyip yetki belgesini cebinize koyuyordunuz. Bu nedenle ticaret odası veya buna benzer hiçbir seçim demokratik değildir.

Ancak üye borcunu masumlaştırmaya çalışan bu açıklama, ne ilginçtir ki geçmişte katıldığım bir toplantıyı hatırlattı bana.

Şu an Halikarnas Çalışma Grubu içerisinde yer alan, geçmiş yıllarda BESİAD ( Bodrum Esnaf ve Sanayici İş İnsanları Derneği) başkanlığını yapmış kişi ve kişilerde oradaydı. BESİAD ‘a üye aidat borcu olanların dernekten çıkarılması konuşulurken, hararetle çıkarılsın diyenleri uyarmıştım o gün ;

“Buna benzer olaylar bir gün hepinizin başına gelebilir.” diye. Bakın görün ki geçmiş acımasız, insanın önüne geliyor.

Borcu olan üyeleri dernekten attılar mı bilmem, attılarsa; ahı tutan üyeler bu günlere sebep olmuş olabilir mi?

Dedim ya geçmiş insanın arkasından gelir ve çok acımazsızca…

Halikarnas Çalışma Grubunun Lideri Engin Ali Kaplan BESİAD Başkanlığı yaptığı 2013 yılında GEZİ PARKI OLAYLARI için neler söylemiş;

“BESİAD:Krizin Büyümesini İsteyenler Bizden Değildir” haberin başlığı bu, içerikte ise ;

“Başkan Kaplan yaşanan olayların ekonomik yansıması kesinlikle çok tehlikeli boyutlara ulaşacağına dikkat çekti. Başkan Kaplan şöyle devam etti; Ülkemizin imajı zedelenmekte, yabancı basın ülkemiz hakkında ahkam kesmeye başlamakta, çoğu günlük ciroları ile yaşayan, olaylara yakın uzak tüm esnafımız günlerdir iş ve ciro kaybı yaşamaktadır. Bu krizin büyümesinden mutlu olacak çevreler bizden değildir.”

Geri kalan kısmı “çevir kazı yanmasın” olan bir açıklama. Hükümet sözcüsü mü, BESİAD başkanı mı belli değil.

Biz çapulculuğa devam ediyoruz. Bakalım hangi demokrat, aydın, solcu arkadaşlarımız özellikle olaylarda yaşamını kaybeden insanlarımız düşünüldüğünde, Halikarnas Listesinde yer alacak.

O gün yapılan basın açıklamasının ardından, Aydın Doğer dernek binasında karşı açıklama yapmıştı.

Yönetimle görüş ayrılığı gerekçesiyle Atila Serttaş ise yönetimden istifa etmişti.

Geçmiş acımasızdır.

Vesselam…

Alıntılar : Bodrumgundem.com ve Kenttv.net

Fotoğraf : Bodrumgundem.com