Serdar ile söyleşi programına katılan ve keyfili bir program gerçekleştiren Gülpınar; güvenlik şirketleri hakkında bilinmeyen birçok konuyu da izleyenlerimize anlattı…

Gülpınar, Canı yayında Başkent postası Ankara temsilcisi Serdar Nalcı ile söyleşi programına katılarak özel güvenlik sektörünü ve sektörün sorunlarını konuştu. “Kanundan kaynaklanan sorunlar, yapısal sorunlar, uygulama sorunları, özlük hakları sorunları gibi birçok sorun Başkent Postası stüdyolarında masaya yatırıldı.

GÜLPINAR: “KALABALIK BİR EKİPLE CANLA BAŞLA HİZMET VERMEKTEYİZ”…

Güvenlik bir bütün olarak yapılandırılmalı ve değerlendirilmeli. Sorunlar tek çatı altından yürütülmelidir diyen  Göktürkler 1 güvenlik yönetim kurulu başkanı Vedat Gülpınar; “18 yıldır aynı adreste hiç değişmeden işimize devam etmekteyiz. Bir kamu görevlisi arkadaşıma ziyarete gittiğimde bu kişi beni yönlendirdi, bir güvenlik ihalesi var gir bu işe dedi ve bizde böylece başlamış olduk. İyi ki de o gün, onun sözünü dinlemişim. Ankara da kadro sayımız 3600 eleman idi ama şimdi 1800’lerdeyiz.  Ankara da aşağı yukarı 104 lokasyon ve projemiz bulunmaktadır.  Kütahya, İzmir ve İstanbul da ayrı bir ekibimiz bulunmaktadır. Böylesi kalabalık bir ekiple hizmet vererek canla başla çalışmaktayız.  Gelişen ve değişen dünya ve ülkemiz şartlarında güvenlik önemli bir yer tutmaktadır. Güvenlik sektörüne olan ihtiyaç özelikle son yıllarda daha da ayrı bir ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal devlet ilkesine inanan ülkelerin en önemli görevlerinden bir tanesi vatandaşının huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Bizim görevimiz suçluya ve suça dur demek, masum insanların can ve mal emniyetini sağlamaktır. Hele görevini tam anlamı ile yerine getiren bir özel güvenlik görevlisinin insanları korumasından dolayı aldığı haz hiçbir şeyle ölçülemez. 

KIDEM TAZMİNATI BU SEKTÖRÜN BİR YARASI…

Kanun gereği is yapacağımız yerler özel hastaneler, iş merkezleri, konut, siteler vs gibi yerlerin güvenliğidir. Ankara özel güvenlik şube komisyonundayım ve burada ki 5 kişiden biriyim. Önce ATO’ya temsilci seçiliyor ve ardından Valiliğe atanıyorsunuz. Bu durumda Ankara vali yardımcı başkanlığında 5 kişi çalışmaları ve yönetimi yürütmekteyiz. Komisyonumuzdan izinler çıkıyor ve burada korumaya izin verilip verilmeyeceği durumunu da değerlendirmekteyiz. Ankara’da son 5 yılda iptal olan 50 kadar güvenlik şirketi var. Bunların sebeplerinden birisi kıdem tazminatlarını ödeyememesidir.  Personelin kadroya geçişinden dolayı kıdem tazminatları ödenemiyor ve şirket bu yükü kaldıramayarak kapatıyor.

ANKARA’DA GÜVENLİK ÇALIŞANI POLİS SAYISINDAN FAZLA…

Göktürkler 1 güvenlik yönetim kurulu başkanı Vedat Gülpınar sözlerinin devamında; Güvenlik personelinin haklarıkonusunda bizim bağlı bulunduğumuz bir kurum yok. Personelin kıyafeti, gideri, denetlenmesi, maaşı bunlar kolay işler değil diyerek; “ Silahsız güvenlik olmak için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 18 yaş ve sabıkası olmamak yeterli. Silahlı olacaklar için en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 21 yaşını doldurmuş olmak şartı var. Bizim güvenlik okulumuz yok, 18 yaşını dolduran herkes silahsız güvenlik oluyor, diğerleri yani silahlılar bir aylık özle eğitim okullarında eğitim alıyorlar ve buna atış da dahil işe başlıyor.  Ankara’da 69 bin güvenlik çalışanı var yani bu çalışan polis sayısından çok fazla.  Güvenlik işi sevilerek yapılacak bir iş; polisin yaptığı gibi bunun mesaisinde gece gündüz yoktur. Biz Göktürkler 1 olarak, Çalıştığımız kurumlara layık olup işimizi profesyonelce yapmaya çalışıyoruz” şeklinde sözlerini noktaladı.