GÜZELİK EYLÜLDE BAŞLADI

Soğuk aylarda cildin daha problematik olmasının temel nedeni kurumaya daha yatkın olmasıdır.Soğuk hava ve kapalı ortamlardaki ısıtıcıların etkisiyle cildimiz daha çok kurur.Ayrıca vücudumuzda su kaybeder.

Alya Plus Güzellik Merkezi işletmecisi Tuğba Eser Her yeni mevsimde ve geçiş dönemlerinde cildinizde yeni problemler ortaya çıkabilir cildin ihtiyaçları farklılaşabilir dedi.

Güzellik uzmanı Tuğba Eser ; Sıcak suyla yapılan duşlar soğuk kış günlerinde daha cazip görünse de ciltteki kuruluğu arttırma açısından tercih edilmemelidir.Kış döneminde cildiniz kuruyacağı için daha fazla nem desteği sağlanmalıdır.

Cilt bakımına dikkat etmek saglıklı pürüzsüz ve temiz bir cilde sahip olmanın anahtarıdır.

Kış aylarında ne gibi maddeler yüz için daha saglıklı olacağı sıklıkla merak edilmektedir.
Kışın cildimize uygulanacak olan işlemlerin ve ürünlerin tümü cilt kuruluğunu engellemek ve yıpranan cildi onarmak üzerine olmalıdır. Cilt sağlıgınız konusunda ekstra özenli iseniz cilt uzmanınızdan veya ürün danışmanınızdan cildinize en doğru bir cilt analizi ile yola çıkmalısınız.

Soğuk havalarda en büyük problemimiz olan cildimizdeki ton farklılığı ,leke ,akne , kuruluktur. Kan dolaşımının yavaşlaması birlikte cildin ihtiyacı olan antioksidanlar ve besleyici maddelerin alınması da zorlaşır.
Kış aylarında sağlıklı bir cilt için 10 ipucu :
1. Cildinizi ılık su ile yıkayın
2. Bol su için
3. Doğru ürün kullanın
4. Cildinizi koruyun
5. Yeterli eksfoliasyon
6. Düzenli cilt bakımı yaptırın
7. Dudak bakımınızı ihmal etmeyin
8. Günlük cilt bakımı rutininize dikkat edin
9. Bol meyve ve sebze tüketin
10. Egzersiz yapın