İlayda Çevik kimdir, kaç yaşında? Oynadığı dizileri ve filmleri. Sevgilisi, boy, kilo, burcu. Hayatı, hakkında bilgiler içeren biyografi yazısı. Tuzak dizisi Luna kimdir? Gerçek adı.

İlayda Çevik Kimdir?

İlayda Çevik, 22 Aralık 1994 Balıkesir doğumlu oyuncudur.

Oyunculuk kariyerine ilkokul yıllarında, Burhaniye Belediyesi Kent Tiyatrosu’nda başladı. Oyuncu olmaya karar verdikten sonra ailesinden de bu konuda destek gördü. Ortaokul çağlarında, Özel Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’nden tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro eğitimine devam etti. Ayrıca Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünü bitirdi.

İlayda Çevik Dizileri Ve Filmleri

2013 yılında, ‘Karagül’ dizisinde ‘Maya Şamverdi’ karakterini canlandırarak ilk dizi oyunculuğu deneyimini yaşadı. İlk sinema filmi deneyimini 2013 yılında rol aldığı Kızım İçin filmiyle yaşadı. 2015'te Bir Cenaze, 2017'de Niyazi Bey filminde oynadı. Sonrasında İsimsizler ve Savaşçı dizilerinde oynadı. 2018-2019 yılları arasında Sen Anlat Karadeniz dizisinde “Berrak Yılmaz” karakterini canlandırdı. 2020 yılında Gel Dese Aşk dizisinde “Bahar Çetin” karakterini canlandırarak ilk başrol deneyimini yaşadı. Gel Dese Aşk dizisinden sonra Sen Çal Kapımı dizisinde “Balca Koçak” karakterini canlandırmıştır. 2021-2022 yılları arasında Bir Zamanlar Çukurova dizisinde “Betül Arcan” karakterini canlandırdı. 2022 yılında İlişki Doktoru filminde Nil rolü ile yer aldı. Günümüzde ise TV8 televizyon kanalında yayınlanmakta olan Tuzak dizisinde Luna karakterine hayat vermektedir.

İlayda Çevik iyi derecede Fransızca ve Almanca bilmektedir. 1 72 m. boyundadır, 55 kilodur ve Oğlak burcundandır. Bu yazının hazırlandığı an itibarı ile Twitter hesabında 30.200 takipçisi, mavi tıklı Instagram hesabında 573.000 takipçisi bulunmaktadır.