İsorhyme 'in 5 Profesyonel Şarkısın'a 200 Bin Kere Maşallah

Öncelikle Haber Sitelerimizde Sürekli Konu Aldığımız İsorhyme kısa zamanda profesyonel olarak ilerleme kaydederek 200 bin izlenme ve Dinlenme Sayısında ulaşmayı başardı. Son şarkısında Spotify ve YouTube Platformu Başta Olmak üzere Toplam 150 platform 'da harikalar yarattı. Sürekli olarak kendini geliştirerek kurduğu bu çalışma düzenini hiç bozmayıp Rakiplerine Pes Dedirtti. 2. Kez Aynı şarkısını yayınlayarak ilk yayınladığında 3 Ayda Alamadığı izlenmeyi alarak bir kez daha hızlı etkileşim konusunda dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. Meta Verified Türkiye 'ye geldiği andan itibaren mavi tike ilk hak kazananlardan birisi olduğunu açıkladı. Şuana kadar farklılık diyince dikkatimizi çeken İsorhyme soruları şöyle yanıtladı.

Müzik Konusunda Neyi Hedefliyorsunuz ?

Kendimi Geliştirmek de olduğum tarzları globale taşımak diye söylemiştim ama tabi şuan müzik kültürümüz ele almış olduğum müzik türüne doğru kayıyor zamanında söylediklerimi şimdi ise yapıyorlar. Onun için ters köşe yapacak hamlelerimi yapacağım Haziran ayını herkes beklesin. Artık Aralık ayında Akranlarıma Yakın olan Drill ve HipHop Şeklinde Müzikler Yapacağım. Melankolik yapmayı düşünmüyorum. Yaptığım müzikler olarak gelenekleşmiş 2020 senelerini anlattığım müzikleri yapmakta kararsızım. Bu şarkının dışında artık Slow Melankolik Girmememeyi düşünüyorum.

Global Derken Neyi Amaçlıyorsunuz ?

Şimdi her ülkenin dili ve kültür haline gelen müziklerini kendi dinllerinde rap ile birleştirerek. Merakları üstüme çekerek. Ülkemi Ön Plana Atmak istiyorum. Şuan bir araştırma yapmadım fazla. Fakat türk devletleri müzikleri ile başlayarak yavaş yavaş diğer ülkeleri araştıra araştıra bu gidecek.

Birşeyleri Başardığınıza İnanıyor Musunuz ?

Yeni olduğuma rağmen fikirlerimin uygulanması beni mutlu ediyor bunu önceden görüp fikirlerimi zamanında açıkladığım için bazı şahıslara. Dilden dile yapan kişilerin kulaklarına gittiğine inanıyorum. Fikrin Telifi olmaz tabi. Ama şarkılarımdan birisi çalınır ise hukuki işlemi başlatır. Gelen Telif ücretini yeni projelerimde kullanırım.

Kendi yaptığınız rap müzik türünü uygun buluyor musunuz ?

İlk stüdyo kaydımı bir buçuk sene önce almıştım ilk profesyonel kaydımı da 1 sene 2 ay önce almıştım. Gidene Gitti Müziğimin çok iyi olduğunu söylemem fakat slow müzik olarak yazdığım sözlere yapılabilecek olan en iyi aranje ve mix Mastering bu şekilde idi. Şarkının sözleri 87 bpm değerine göre ayarlandı ve okundu. Bestesi de pilot kaydı almaya giderken yapıldı. Şarkının slow kısmına giren Esila Elif Erman da yol yorgunu olduğundan ötürü çalışamadık. Direk gece geldi ve Sabah Olunca İkindi Vakti kayda gittik. Gidene Gitti 2 de keza aranjesine bir anlık karar ile başlandı. Bpm değeri yükseldiği için şarkının tekrar kayda girdim hazırlıksız şekilde. Klip çekiminde de aynı günde iki şarkının klibi çekildiği için duvara karşı yapmış olduğum mizasenlerde yayınlandığında göreceksiniz zaten. Direk mizasenleri kafamda gelişen hareketler sergiledim. Keklik Gibi ve Ocaklar Şarkım da gayet düşük bütçe ile yapılmasına rağmen en iyi sonucu çıkararak sunduk. Tabi ki daha kafamda ki olan müzik türünü Mağusa Limanında dahi yakalayamasam da en yakın olarak onu örnek gösterebiliriz. Bu müzik türünün bir yerlere geleceğine inanıyorum.

Drill Tarzı Rap Müzik Düşünüyor Musunuz ?

Tabi ki düşünüyorum. Evrim dediğimiz birşey vardır kimsenin inanmadığı. Evrim birden gelişen birşeydir. Bu yüzden kimse inanmaz. Evrilmek ise yavaş gelişir ve inandırıcıdır daha çok büyüler insanı. Benim yaptığım rap müzik türüne bakacak olursak da yavaş yavaş birşeyleri yapmak gerekiyor. Birden yapıp elime yüzüme bulaştıracağıma yavaş yavaş yapıp hatam varsa da bir sonrakine daha kolay bulabileceğim için ona göre hareket ederim. Rap müzik dediğimiz sanatı yanlış tanıttıklarından kaynaklanan bir hatadan ötürü durumlar. Yeni rap müziğe başlayıp tek derdi Drill olan insanlar parası ile ünlü olunca olanlar oldu. Uzi, LVLC5, Heijan, Muti, Helodayı, Blok3 Tecarli ve Mars ismini unuttuğum ve sizinde öyle düşündüğünüz rap müzik sanatçıları hariç diğerleri çöp. Drill zaten pis sokak kültürü demektir. Ama tek sorun var diğer rap müzik sanatçıları zenginliği ön plana çıkarıyor. Milyoner ve Milyarder olan insan sokak serserisi olmaz İstanbul Beyfendisi olur ve klasik Müzik dinler. İstisnalar kaydeyi bozmaz. Demek istediğim yaparsam da bu sokakları anlatır.

Müziğin % kaç 'ına bağlıdır Viral olma olasılığı ?

Kayıt % 10
Mix %11
Mastering %7
Klip Çekimleri %13
Kurgu %9
Montaj%12
Color Ayarı %6
YouTube Pr % 11
Tiktok Pr %12
Spotify Pr %6
Haber Pr %3

Profesyonel olan bir sanatçı bunun hepsini normal şekilde yapar bütçe ve zevk meselesi olduğu için bu her insan ve projeye göre değişiklik gösterebilir. İşin kısacası %60 ı işin güzelliği ise %40 'ı ise reklamıdır. Proje güzelse reklamlardan iyi dönüş elde edilir. Kötü ise zaten bunu fark edersiniz.

Müzik kolay bir iş midir ?

Şöyle birşey söyleyeyim. Müzik keyfi dinlenir fakat profesyonel olması gereklidir. Her şarkı her yerde dinlenmez. Bütçe olarak çok pahalıdır. Olmazsa olmazdır heryerde ama gelir sağlamak isteyenler şarkı geliri olarak girerler ise ziyan olurlar başarı elde edemezler. Fakat sahne olarak düşünür iseler başarabilirler sanatçının geliri sahnedir. Yaptığınız 6 şarkının geliri bir sonra ki şarkınızın aranje ve klip ücretine yeter. Tabi milyonlar dinlenir ise birşey diyemem ama YouTube de ki dinlenme sayısı olarak fazla bir para verilmiyor. Spotify bizim gelir kaynağımızdır. Bunları göze alan varsa buyursun başlasın fakat göze alamazlar ise devam ederler ise oldukları yerde sayarlar ilerleme kaydedemezler. Yükselen sanatçıların çoğunun rap geçmişi var yıllardır şarkı yapıyorlar kimse bugün 1 şarkısı milyon dinlendi diye yarın 100 bin TL ye açıkhava konseri vermiyor. 3-4 şarkınızın milyonlar dinlenmesi gerekiyor bunun içinde adım adım gitmeniz gerekiyor.