MERVE İLDENİZ

 

Otuz beş yaşındayken İstanbul’la vedalaşıp Bodrum’da yalın bir hayat kurmaya karar Merve İldeniz Merhaba dergisinin Mart 2022 sayısına konuk oldu ve samimi açıklamalarda bulundu.

Dergi yazarlarından Banu Şuşut Has’ın sorularını yanıtlayan İldeniz ““Yalnızlık kelimesini sevmem, tek başınalığın enerjisi yalnızlık kelimesinden farklı. Tek başımıza doğduk, tek başımıza öleceğiz.  İstersek yanımızda yüz kişi olsun, o an gelince ölümü tadarken tek başımıza olacağız. 

Uçak düşse, herkes aynı anda ölse bile her insan bunu tek başına deneyimlemek zorundadır. Bu gerçeğimizdir. Çevremizdeki insanlar bizim bu tek başımıza çıktığımız hayat yolculuğunu kısa süre için şenlendirirler.Öncelikle hakikate düz bakalım. Aşk ve sevgi bizim kendimizi tanıyabilmemiz için bir fırsattır. İlişkilerimizde sevgi anlayışımızı, gerçekleştirerek deneyimleriz ve bunu yıllar içinde geliştiririz. Aşk herkese öncelikle bunu kazandırır. Acıdan kaçınarak aşktan uzak durduğumuzda bana göre sevgi anlayışımız gelişemez hatta gerileyebilir. Her deneyim gibi aşkının da 50’sindeki 20 sindekinden olgundur haliyle.” dedi.

Sev Medya Yayın Grubu tarafından yayınlanan Merhaba dergisi seçkin  kitabevlerinde, popüler satış sitelerinde ve dijital platformlarda bulunuyor.