METAFOR (MEHMET KÜÇÜKEKEN)

1973 yılı Konya doğumlu olan Mehmet KÜÇÜKEKEN iktisat fakültesi mezunu olup kamuda çalışmış ve emekli olmuştur. Finans alanında faaliyet yürütmekle birlikte iktisat alanında geliştirdiği çeşitli projeleri ve makro iktisat teorileri mevcuttur. Halen, OYAD Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri olarak görev yapmakla birlikte Ankara Kent Konseyi Delegesi ve Anadolu Kırsal Kalkınma Platformu üyesidir.

Profesyonel olarak klarinet ve saksafon ensturumanları çalmakta olup, şiir ve beste çalışmaları ile de yakından ilgilenmektedir. Bir çok yurtiçi ve yurtdışı eğitimlerini başarı ile tamamlamıştır.

Yazarımız '' METAFOR'' isimli kitabında Metafor'u söz ve ifadenin aşımı olarak tanımlamıştır. İnsanlara ulaşmanın onlarla aynı duygu ve düşünceleri hissedebilmekten geçtiğini, acılar ile dertlerin paylaştıkça azaldığını ve dahi sevgi ile mutluluğun paylaştıkça çoğaldığını ifade eden yazarımız ''METAFOR'' isimli eseri ile siz değerli okurları gizem dolu bir yolculuğa çıkarıyor. Bu yolculuk bilinmeyene, kişinin benliğine kadar ilerliyor. Acaba hangisi siz siniz ya da ben neyim? Ben bu muyum? İçimdeki ben kim? Ben gerçek miyim? Tüm bu sırlı soruların cevabını bu kitapta bulabilirsiniz. Belki de gizli bir cümlede veya satırlar arasında sırlı bir kelimede...

Ülkemizde yaşanan deprem afetine karşı da duygularını dile getirerek kelimelere dökmüştür. Söz ve müziği kendisine ait olan AĞIT adlı bu eserin telif gelirini ise afetzedelere bağışlama kararı almıştır.

AĞIT (Deprem)

Yıkıldı dünyam üstüme,
Çıkamadım, kalkamadım,
Çocuklarım, evlatlarım,
Meler durur kuzularım.

Dört duvarın arasında,
Ölüm yaşam kavgasında,
Oğullarım, evlatlarım,
Meler durur kuzularım.

Viran olmuş evim barkım,
Ahım gitmiş kalmış vahım,
Kızanlarım, evlatlarım,
Meler durur kuzularım.

Kışın kara soğuğunda,
(Kışın kara ayazında)
Yıkıkların arasında,
Bebelerim, balalarım,
Meler durur kuzularım.

Her tarafta ağlayanlar,
Dayanır mı buna canlar,
Yiğitlerim, evlatlarım,
Meler durur kuzularım.


Satışa çıktığı andan itibaren ''METAFOR'' isimli eser büyük ilgi görmüş olmakla birlikte, yazarımız Mehmet KÜÇÜKEKEN seri basımların yolda olduğunu belirtmiştir. Tüm okurlara kitaba gösterdikleri ilgiden ve olumlu geribildirimlerinden dolayı teşekkür etmiştir. Son söz olarak da ''Özüne dönen kendini bulur.'' demiştir.