AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

  Birleşince D vitamini açısından zenginleşen bu karışımın kansızlık sorununa iyi geldiği söyleniyor. Düzenli olarak tüketen kişilerin kansızlık probleminin zamanla yok olabildiği belirtiliyor. İkisini birlikte deneyin! Sabahları 2 kaşık pekmeze limon sıkıp içince bakın ne oluyor..

   Pekmez ve tahin ikilisi her ne kadar faydalı ve lezzetli olsa da bir limon değil.Pekmez ve limonu karıştıranlar, bu ikiliyi tüketenler pişman olmuyor. Özellikle hissedilen bir boğaz ağrısı ve öksürük varsa bu problem için birebir etkili bir ilaç diyebiliriz. İçerisinde bol miktarda C vitamini barındıran limon birçok rahatsızlığa karşı vücudu dinç kalmasını sağlar.Limon ve pekmez karışımı içerisindeki yatıştırıcı maddeler sayesinde boğazı rahatsız eden hissi ortadan kaldırabilir. Bitmek bilmeyen, boğazınızı acıtan bir öksürüğünüz varsa mutlaka pekmez ve limonu karıştırarak tüketin. Bu sayede bademcikleriniz yumuşayabilir.Kış hastalıklarının ve salgınların başında gelen grip ve nezle problemini gidermede etkili olabilir. Pekmez ve limon antioksidan özellikleri sayesinde kış hastalıklarına yakalanma riskini en aza indirebilir.

Tatlı krizleri için etkili olan bu karışım bir yandan tatlı yeme ihtiyacını azaltıyor bir yandan da vücudu zararlı maddelerden koruyor. Kendinizi sürekli yorgun ve halsiz hissediyorsanız mutlaka sabahları 2 kaşık pekmezli limon tüketin. Ancak karışım en fazla 40 gün tüketmeniz gerekir.