AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

Sanat dünyasından İsrail'in hastane saldırısına tepki

    Tarkan, yaptığı paylaşımda " İsrail’in Gazze’de bombaladığı hastanede masum sivilleri hedef alması, çocukları, kadınları öldürmesi kabul edilemez. Bu sadece bir savaş suçu değil, insanlık suçu ve utancıdır. Bu vahşetin, bu zulmün durdurulması için tüm dünya, tüm insanlık ayağa kalkmalı ve acilen harekete geçmelidir" ifadelerini kullandı.

Serenay Sarıkaya da tepkisini "Bu akıl almaz vahşet nasıl durdurulacak! Bu insanlık dışı kıyıma nasıl son verilecek! Yeter" sözleriyle dile getirdi.

Oyuncu Reha Özcan, "Hiçbir savaşın tarafı olmam fakat hastane vuran, sivil halkı hedef haline getiren, nefreti yüzlerce yıl sürecek eylemi yapan gafil, medeniyetten nasibini almamış bu alçak çete elbette mağlup olacak. Barış, acil barış" paylaşımında bulundu.

Yönetmen, senarist ve oyuncu Yılmaz Erdoğan, "Hastanedeki masum insanların, çocukların hayatlarına son veren bu saldırıyı şiddetle kınıyor, insanlık adına utanç duyuyorum" ifadesini kullandı.

 Oyuncu Tuba Ünsal, saldırıdan bir süre önce hastanede çekilen ve bahçeyi temizleyen çocukları gösteren videoyu paylaşarak, "Nasıl kıydınız bu çocuklara? Hitler döneminde dünyanın geri kalanı nasıl susuyor derken, şu an aynı durum yaşanıyor. Bunu durdurmak için ne yapmalıyız? Elimizden ne geliyor? Acı, çaresizlik, yıkım..." sözleriyle duruma tepki gösterdi.

Şarkıcı Hadise, sivilleri öldürmenin, hastaneleri vurmanın bir savaş suçu ve katliam olduğunu belirtti.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah, İnsan Hakları İzleme Örgütünün, dünya liderlerinin, bu vahşeti ve sivil yaşam kaybını önlemek için harekete geçmesi gerektiğine yönelik paylaşımına yer verdi.

"Tamamen aynı fikirdeyim. Teşekkürler bu sağduyulu açıklama için. Tüm insanlar bu savaşı durdurmak için bir şeyler yapmalı.