Onur Durmaz kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Tüm bu soruların cevapları şu sıralar arama motorlarında yoğun şekilde aranmaktadır. Tuzak dizisi oyuncuları arasında bulunan Onur Durmaz’ın Vikipedi bilgileri ve hayatı araştırılmaktadır. Oyuncunun sevgilisi, burcu, boyu ve kilosu gibi çok ayrıntılı bilgileri de merak edilmektedir. Bu nedenle sizler için genç oyuncu hakkında bilgiler içeren bir biyografi yazısı hazırladık. Oynadığı dizileri ve filmleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdik. Böylece merak ettiğiniz konular hakkında kolaylıkla bilgiler edinebileceksiniz. İşte Onur Durmaz’ın hayatı!

Onur Durmaz Biyografi

Onur Durmaz oyuncu, senarist ve müzisyendir. 13 Haziran 1991 tarihinde Kocaeli’de dünyaya geldi. Çocuk yaşlarından itibaren müziğe ve oyunculuğa ilgi duydu. 7-8 yaşlarındayken caz müzikle tanıştı. Lise yıllarında özel tiyatrolarda sahne almaya başladı. Aynı zamanda bir sanat merkezinde elektro gitar dersi verdi. Vienna Konservatorium mezunu olan Durmaz, üniversite eğitiminin yanı sıra özel oyunculuk eğitimleri de aldı. Tiyatrocu kimliğinin yanı sıra cast direktörü ve yönetmen yardımcısı olarak da görevler aldı. Çeşitli dizi ve sinema filmlerinde rol alan Onur Durmaz, aynı zamanda tiyatro oyunlarında sahne aldı ve reklam filmlerinde oynadı. Ayrıca Kaçın Kurası ve Bir Baba Hindu filmlerinde yönetmen yardımcılığı da yaptı. Hadi İnşallah ve Niyazi Dört Nala adlı sinema filmlerinin cast direktörlüğünü yaptı.

2015’te Niyazi Gül Dörtnala filminde bir öğrenciyi canlandırdı. 2018 yılında Üç Harflilerin Musallat Olduğu Büyülü Konakta Ruh Çağıran Gençlerin Hazin Hikayesi filminde Umut rolü ile yer aldı. Yine aynı yıl ‘GIF’ isimli televizyon dizisinde Kuzey karakterine hayat verdi. 2019’da Shorts kısa filminde yer aldı. 2020 yılında Menajerimi Ara dizisine konuk olduktan sonra 2021 yılında Netflix’in Kulüp dizisinde, Fırat Tanış’ın canlandırdığı Çelebi karakterinin gençliğini oynadı. 2021 yılında Kanal D televizyon kanalında yayınlanmakta olan Yargı dizisi kadrosunun içerisinde yer aldı. Yargı dizisinde ‘Engin Tilmen’ karakterine hayat verdi. ‘Engin’ rolüyle Yılın Marka Güzellik Ödülleri’nde ‘En İyi Çıkış Yapan Erkek Oyuncu’ ödülünü aldı. 2022 yılında Kara Tahta dizisinde Cafer karakterini canlandırdı.

Genç oyuncu, şimdilerde ise TV8 televizyon kanalında yayınlanmakta olan Tuzak dizisinde Ali karakterini canlandırmaktadır.

Onur Durmaz'ın menajerliğini Gökçe Aktaş yürütmektedir. İngilizce ve Almanca bilen Onur Durmaz, aslen İzmir Karşıyaka’lıdır. 1.78 metre boyundadır, 70 kilodur ve İkizler burcundandır. Bir dönem 6 yıl boyunca profesyonel olarak eskrim sporu ile uğraşmıştır ve 6 altın, 9 gümüş, 4 bronz madalya kazanmıştır.

Yaşantısını İstanbul’da sürdüren genç yetenek sosyal medyada genellikle Twitter ve İnstagram kullanmaktadır. Bu videonun hazırlandığı sırada Twitter adresinde 2.743 takipçisi, İnstagram adresinde ise 38.500 takipçisi bulunuyor. Başarılı oyuncunun takipçi sayısı her geçen gün artmaktadır. Tuzak dizisinde yer aldığı bölümlerin sayısı arttıkça ve yeni projelerde yer almaya devam ettikçe de bu yükselişin sürmesi beklenmektedir.

Dizileri

2021 / Yargı – Engin Tilmen (Kanal D)

2021 / Menajerimi Ara (Star TV)

2021 / Kulüp (Aziz Somuncuoğlu) (Netflix)

2022 / Kara Tahta – Cafer (TRT 1)

2022 / Tuzak – Ali (TV8)

Filmleri

2015 / Niyazi Gül Dörtnala