PTT Genel Merkez Lokali'nde yapılan kahvaltılı toplantıya 100’ü aşkın Sivil toplum örgütü başkanı ve temsilcisi katıldı.

Cumhuriyetin 100. Yılında 100 STK sloganı ile yapılan toplantının, açılışını yapan Anadolu Kırsal Kalkınma Platformu kurucu Başkanı Rasim Uzun: “Kuruluşuna başladıklarında platformunun adının Ankara Kırsal Kalkınma Platformu olduğunu değişik illerden gelen talepler üzerine platformunun adın Anadolu Kırsal Kalkınma Platformu olarak belirlediklerini” söyledi.

Anadolu Kırsal Kalkınma Platformu kurucu Başkanı Rasim Uzun, Başkan Yardımcıları Atasavun Yiğit, Merih Uzun, Ali Göker, Ragıp Laçin, Esat Arikan “Tarımsal kalkınma ve işletme kooperatifleri ve birlikleri ile başlayan yapılanmamız; kırsal turizm, kültür ve sanat ile devam etti. Kuruluş amacımız ve hedeflerimiz ulu önder Atatürk’ün 1. iktisat kongresinde başlamak kaydıyla koyduğu hedeflerdir. Öncelikle temiz ve sağlıklı gıda üreten üreticilerimizle birlikte, topraklarımızın tahlilleriyle birlikte onların yüksek katma değer ürünlerine dönüştürülmesi için çaba sarf etmekteyiz” diye konuştu.

Rasim Uzun “Avrupa ihraç kriterlerine uygun doğal iyi tarım ve organik tarım yaparak hem üreticilerimizin gelirlerine katkıda bulunmak hemde halkımızın doğal ve sağlıklı gıdaya erişmesini sağlamak, üretici tüketici birlikteliğine katkıda bulunmak ana hedefimizdir. Kurmuş olduğumuz satış ağı ve ihracat departmanlarıyla ürünlerini aracısız olarak halka sağlamak ve uluslararası tedarik zincirleri ile sağlıklı ve katma değeri yüksek ürünlerimizi tüketiciye ulaştırmak hedefimizdir. Toplantımızın ülkemize kurum ve bileşenlerimize hayırlı olmasını dilerim.”dedi.

Toplantıda OYAD Başkanı Ömer Öztürk AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Gelecek Partisi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Fırat, Eski Beypazarı Belediye Başkanı İbrahim Demir, Eski Bakan Saffet Sert, OYAD Bşk. Yrd. Kubilay Balkız, OYAD Genel Sekreter Mehmet Küçükeken, Çölyak Başkanı Mehmet Tanrıseven, Sivas İmranlı Aksu Köyü Derneği Başkanı Erdal Çınar ile çok sayıda değerli STK başkan ve temsilcisi hazır bulundu.

Yerel Yayın Birliği Başkanı Ragıp Lapçin, Ordu Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Başkanı Ömer Öztürk, Akçadağ Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooparatifi Kurucu Başkanı Ayşe Uzun Kayış, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Muammer Köksal birer konuşma yaptılar.