Kahramanmaraş'ta bugüne kadar görülmemiş büyüklükte olan 7,7 ve 7,6' lık depremin ilk anından itibaren afet bölgesine intikal eden OYAD ARAMA KURTAMA üyeleri, ilk gecenin soğuğu ile karanlığını ve karanlığa karışan sesleri yüreğinde hissederek çalışmalara hala katkı vermeye AFAD koordinasyonunda diğer kurum, kuruluş, firma, STK'larla birlikte devam etmektedir. Afet bölgesinde Kenan ATALAY, Şahin ÖZBEN ve Ali ÇAYIRTEPE'nin ekip liderliğinde başarılı faaliyetler yürütülmektedir.
OYAD ARAMA KURTAMA üyeleri teşkilatlanma itibari ile yaşadıkları il ve ilçede AFAD sisteme kayıtlı bulunduklarından ülkenin her yerinde her an hazır vaziyette bulunmaktadırlar. Afet bölgesine Çanakkale'den Tamer ÖZDEMİR ve ekibi, Kocaeli'den Erkan KARAŞ ve ekibi de katılım sağlamıştır.

Afet bölgesindeki çölyak hastalarına yönelik olarak OYAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Ankara Çölyak Derneği Başkanı Mehmet TANRISEVEN glutensiz gıda gönderimi sağlamaktadır.
Ayrıca yaşadığımız bu süreçte Ankara'da Resmi Kurumlar, AFAD, KIZILAY, AKOM, ABB, İlçe Belediyeleri, ANKARA KENT KONSEYİ ve diğer STK'lar ile koordinasyonu OYAD Genel Sekreteri Mehmet KÜÇÜKEKEN sağlamaktadır. Bölgeden ayrılan afetzedelerin barınma sorunu ve bölgeye yardım malzemeleri gönderilmesi hususlarında başta OYAD Başkanı Ömer ÖZTÜRK olmak üzere tüm üyeler aktif görev almaktadır.


OYAD Başkanı Sayın Ömer ÖZTÜRK yaptığı açıklamada OYAD olarak maddi ve manevi tüm gücümüzle afetzede vatandaşlarımızın yanındayız diyerek, "SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR.'' Sözünden hareketle vatanı için gece-gündüz demeden çalışanlara selam olsun! şeklinde sözlerini tamamlamıştır.


OYAD ARAMA KURTARMA bünyesinde AFAD tarafından yetkilendirilmiş kurum, kuruluş ve bireylere Afet Farkındalık Eğitimi verebilecek 18 (Onsekiz) adet Eğitici personel bulunmaktadır.