Modacı Pınar Bent’ten deprem sembolü “Siyah Gelinlik”

Gelinlik tasarımları ile dikkat çeken modacı Pınar Bent, Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen defilesinde podyuma çıkan gelinliklerin satışından elde edilecek yaklaşık yirmi bin dolarlık gelirini deprem bölgesine bağışladığını söyledi. Defilenin finalinde ise Simge Tertemiz on bir ili sarsan depremin yasını dile getiren özel tasarım siyah gelinlik giyerek podyuma çıktı.

Kandilli Adile Sultan Sarayı’nda düzenlenen “Gelin Damat Fashion Day 51 Modacı Defilesi” etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlikte 51 moda evi ve 51 modacının gelinlik ve damatlık tasarımları podyuma çıktı. Paris’te geçtiğimiz günlerde bir mağaza açarak adından söz ettiren ünlü modacı Pınar Bent’te defilesinde izleyici karşısına çıkan gelinlik tasarımları ile büyük beğeni kazandı. Pınar Bent Haute Couture markasıyla defilesini düzenleyen ünlü modacı, 2023 yılına damga vuracak gelinlik modelleri ile podyumda adeta fırtına gibi esti.

Onbeş mankenin podyuma çıktığı defilede, defilenin baş mankenliğini ise Simge Tertemiz yaptı. Pınar Bent defilede sergilediği gelinliklerin satışının toplam gelirini ise on bir ili sarsan depremden etkilenen ailelere bağışlayacağını duyurdu. Yaklaşık yirmi bin dolar ve Türk lirası karşılığı dört yüz bin liraya denk gelen gelirin tamamını bağışladığını açıklayan modacı, depremin yasını sembolize eden bir de siyah gelinlik tasarladı. Siyah gelinliği defilenin finalinde baş manken Simge Tertemiz giydi. Aynı zamanda İskenderunlu olan manken Simge Tertemiz siyah gelinlikten çok etkilendiğini söyledi. Defile finalinde kendisine bir de ödül verilen modacı Pınar Bent “Bu ödülü deprem bölgesindeki kadınlarımıza ve genç kızlarımıza ithafen alıyorum” dedi.