Geçmiş dönemden ve gelecek günlerde yapacaklarından bahseden Aktaş, Ankara Temsilcisi - Moderatör Serdar Nalcı’nın sorularına samimi bir şekilde cevap verdi...

Yaptığı çalışmalar ve projeleri anlattı anlatan Dönem başkanı Ülkü Aktaş; 650 bin liralık bir masrafla Kayseri Kapuzbaşı’ndaki köy okulunu 1 Aralık Perşembe günü büyük bir merasimle açacaklarını da dile getirdi. 

Kayseri de yüksek yerlere kar yağmaya başladığını ifade eden,  Kayseri Rotary Kulübü Başkanı Ülkü Aktaş; Bu yılki zoom toplantılarımız üzerinden gerçekleştirdiğimiz yayınlarda rotary ile hayal edelim diyerek 2022 yılında yaptıkları etkinliklerden örnekler verdi.

ROTARY HAYATLARA DOKUNAN BİR KURULUŞ…

1999 yılında gelmiş olduğu Kayseri’de, 25 yıldır ikamet ettiğini belirten Aktaş; “Özel muayenehanemde, diş hekimliği yapmaktayım ve hastalarıma sağlık hizmeti veren bir doktorum. Kayseri’de yaptığımız işlerde, 4 yıl önce bir implant projesini gerçekleştirdik. Yerli implant firmaları bize sponsor oldular.  Yine Kayseri de bulunan  şehit ailelerinin anne baba ve eşlerine ücretsiz implant uygulamasını yaptık.  O tarihlerde bu 3-4 milyonluk bir projeydi.  60 civarında şehit anne ve babasına implant uyguladık. O gün, bu gündür bu kişiler rahatlıkla yiyip içebiliyor. Yapılan implantlardan çok memnunlar. Tabi ki projeler sırf bununla da bitmiyor. 

EĞİTİYOR, ÖĞRETİYOR VE SONUNDA YARDIMLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ…

Biz Rotaryenler olarak; Düşündüğümüz, ürettiğimiz  ve var olduğumuz sürece mutlaka hayatlara dokunabileceğimiz birilerini buluyoruz şeklinde sözlerini sürdüren Aktaş;  “ Rotaryenlerin, Temmuzun başında yeni dönemi başlar. İlk  etkinliğimizde, önce yurt dışından gelen, Portekiz, Tayvan, Brezilya ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden 18 öğrencimizi ağırladık. Bunlar 15-17 yaş arasındaki çocuklarımızdı. Türkiye’nin farklı bölgelerinde onlarla konaklayarak, bu öğrencilere Türk kültürünü tanıttık. Hem de Türk misafirperverliğini  olumlu olarak dünyaya anlatabilmek adına, bu bağlamda çabalarımız sürüyor. Ağustos ayı sonlarında ise bir çocuk kampı planladık. Kapuzbaşı şelalesinde,  2 gece - 3 gün süren bir etkinliğimiz oldu. Buradan elde edilen gelir ile Kayseri’de bir çocuk hastanesine bağışta bulunduk. Buradan hareketle insanlara destek olmak için, büyük gayret gösteriyoruz” dedi.

HAYAL ETTİK, GERÇEKLEŞTİRDİK…

Son projemizde ise Kayseri Kapuzbaşı köyündeki, bir ilkokulun çok kötü şartlar içinde olduğunu gördük diyerek; ”Gördüklerimize içimiz elvermedi. İl ve İlçe merkezlerindeki okulları göz önünde bulundurarak, o köy okulunu yeniden yapmayı planladık.  Tabii başlangıçta hayal ettik. Ama sonra fiziki şartları düzeltmek için harekete geçtik. Fakat köy halkı diğer ümit verenler gibi hayal ettiğimizi düşündü. Daha önce bu insanlara vaatlerde bulunulmuş. Bir daha  köylerine uğramadıklarını belirten vatandaşlar, bizi de o insanlardan zannettiler ilk karşılaşmamızda” dedi.

15 GÜNDE OKULU YENİDEN İNŞA ETTİK

Sözlerine devam eden Aktaş; “2430. bölge Rotary kulüpleri; Adana, Gaziantep gibi destekleri ve durumu iyi olan sponsorların yardımı  ile 15 gün içinde bu okulun fiziki şartlarını gerçekleştirdik. Çatısından fayansına ve perdesine kadar her şeyini yeniledik. Okulun boyası yeniden yapıldı. Sadece kalan dört duvarı hariç,  fiziki şartlarla yeniden yaptık ve okulu güzel bir hale getirdik. Yaklaşık 600 bin liralık bir projeydi bu. Bu okulda birleştirilmiş eğitim yapılıyordu. Öğleden sonra çocukların iki buçukta dersleri bittiğinde gece yarılarına kadar çalışan 25 kişilik ekiple okulun tamamı bitirildi. Sayın Kayseri Valimizin katılımıyla yeni okulda, biz Rotary kulüp başkanları ile açılış yapmayı planladık. 1 Aralık Perşembe günü okulumuzu açılışını gerçekleştireceğiz. Bu bizim için inanılmaz bir gurur kaynağıdır” şeklinde konuştu.

ROTARY HAYATLARA DOKUNMAYA DEVAM EDECEK...

Onların yüzündeki en küçük tebessüm bizi o kadar mutlu ediyor ki diyerek sözlerine son veren Aktaş;   “Yeniden yaptığımız okula gittiğimizde çocukların koşup bize sarılmaları öylesine güzel ki.  Bu eğitim yuvasında 47 ilkokul, 15 ana okul öğrencimiz var. İnsanları seversek, eğer hayatlarına  dokunmaya devam edersek, onların mutluluğu için bir şeyler yapmak bizleri de mutlu eder. Biz  İhtiyacı olan herkese elimizi uzatmaktan çekinmeyelim” dedi.

Ülkü Aktaş, 1969 Manisa Akhisar doğumlu olup Hacettepe üniversitesi diş hekimliğinden mezun olan bir diş hekimidir.