TDB 27.ULUSLARARASI DİŞHEKİMLİĞİ KONGRESİ DİŞ HEKİMLERİNİ BİRARAYA GETİRDİ 

TDB 27.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi, 28 Ekim 2023 Cumartesi günü Ankara ATO Kongre Merkezi’nde yapılan kapanış töreni ile sona erdi. Dişhekimliğinin bilim olimpiyatları olarak adlandırılan Kongrenin 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen bilimsel programında; 53 konferans, 14 panel ve 19 kursta,  alanlarında uzman çok değerli 5'i yabancı, 179 bilim insanı görev aldı. Ayrıca 627 sözlü bildiri ve poster sunumu gerçekleştirildi.  Ağız ve diş sağlığı endüstrisi ve dişhekimliği malzeme üretimi, ithalat ve satışını yapan 120 firmanın  katılımıyla 4500  m2 fuar alanında gerçekleştirilen Expodental 2023 Fuarı,  26-29 Ekim 2023  tarihleri arasında 4 gün boyunca ziyaretçilere açıktı. Expodental 2023, cazip fiyatlarıyla son teknoloji ürünlerini meslektaşlarımızla buluşturdu.

Kapanış töreni,   kongrenin kapanış filmi  ile başladı. Daha sonra  TDB 27.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi  Genel Sekreteri Prof. Dr. Nermin Tarhan yaptığı konuşmasında; “Kongrenin ilk Organizasyon Komitesi Toplantısında 100 yıllık heyecan ve umutla demiştik. Umarım hepinizin iyi ki oradaydım dediğiniz bir kongre olmuştur. 2024 FDI Dünya Dişhekimliği Kongresinde İstanbul'da buluşmak dileğiyle” diyerek katılımcılara teşekkür etti. Ankara Dişhekimleri Odası ve TDB 27. Uluslararası Dişhekimliği Kongresi 2.Başkanı Serkan Er konuşmasında; “Cumhuriyetimizin 100.yılında gerçekleştirilen tarihi kongrenin sonuna geldik. 8 aylık  hazırlık süreci hem yorucu hem keyifliydi.  Komitelerde görev alan tüm meslektaşlarıma, TDB ve Ankara Dişhekimleri Odası personeline, Opteamist Organizasyon firmasına ve kongreye katılan siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Daha güzel günlerde görüşmek dileğiyle…” dedi.


Törenin son konuşmasını yapan Türk Dişhekimleri Birliği ve Kongre Başkanı A.Tarık İşmen de tüm katılımcıları selamladıktan sonra “TDB 27.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi’nin bilimsel bölümünün sonuna geldik. Dolu dolu 3 günlük bilimsel bir şölen yaşadık. Umarım buradan daha fazla bilgi birikimi ve yeni ufuklarla evlerinize döneceksiniz. Kongre öncesinde düzenlediğimiz 2 günlük çalıştayda mesleğimizin sorunlarını ele aldık. 

Kongrenin 1.günü olan 26 Ekim 2023 tarihinde  30 bin dişhekiminin  imzaladıkları Sağlık Bakanı, TBMM Başkanı ve tüm siyasi partilere gönderilen  8 ana başlıktan oluşan mesleğimizin ve meslektaşlarımızın "Taleplerinin"   takipçisi olmaları için TDB Kurulları ve Dişhekimleri Oda Başkan ve yöneticilerinden oluşan 100'e yakın grubumuz ile ziyaret ettiğimiz  TBMM  Başkanvekili ve siyasi partilerin grup başkanı/grup başkanvekilleri  ile paylaştık. Onlara "Artık Dişhekimlerinin Sesini Duyma Zamanı"  dedik . Bundan sonra da taleplerimizin takipçisi olacağımızı ifade ettik." Değerli meslektaşlarım, bir yıl süreyle hazırlıkları süren Kongremizin  arkasında yoğun insan emeği vardır. Görünmeyen kahramanlara buradan özel bir teşekkürü borç biliyorum. TDB çalışma arkadaşlarıma, Ankara Dişhekimleri Odası çalışma arkadaşlarımıza ve Opteamist’in çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Sizler de iyi ki geldiniz, iyi ki varsınız… Kongremize değer kattınız. Her bitiş, yeni bir başlangıçtır; FDI Dünya Dişhekimleri Birliği'nin 2024 Kongresinin Türkiye'de yapılması kararı; 2013 yılında başarıyla gerçekleştirdiğimiz FDI Kongresinden sonra ülkemize olan güvenden dolayı  ikinci defa TDB' nin seçilmesi bizleri onurlandırmıştır. Bir milyondan fazla dişhekiminin bulunduğu 200  üye ülkeyi kapsayan FDI  Kongresini  12-15 Eylül 2024 tarihlerinde İstanbul’da.  Uluslararası isim yapmış  önemli bilim insanlarının yer alacağı bilim şöleni ile yine uluslararası dental sektörün yoğun katılımının olacağı expodental  fuarına sizleri bekliyoruz, hazırlıklarına şimdiden başladı arkadaşlarımız.” dedi.

DAHA KONFORLU VE HİJYENİK OLACAK: TARİHİ ULUS HALİ YENİLENİYOR
Konuşmaların ardından DİŞSİAD Genel Sekreteri Erol Soydan ve kongre sponsorları; Oral-B,  Sensodyne, Colgate, Meridol, Signal, Listerine, Straumanngroup, Redon, Onur Dental, Türkiye İş Bankası  ile destek sponsorları Topçu Dental, 3M, Çatak Diş, Dexis, İsmet Talay ve NucleOSS yetkilileri sahneye davet edilerek, TDB Genel Başkanı ve Kongre Başkanı A.Tarık  İşmen ile Ankara Dişhekimleri Odası ve Kongre 2.Başkanı Serkan Er tarafından teşekkür  plaketleri  sunuldu. “Cumhuriyetin 100.Yılı Fotoğraf Yarışması”na katkı sağlayan katılımcılara sertifikaları, Kongre Sosyal Komite Başkanı Dişhekimi Dr.Yasemin Nacar Gürkan tarafından verildi.

“TDB 100. Yıl Genç Araştırmacı Teşvik Ödülü” sahiplerine, TDB 27.Uluslararası Dişhekimliği Kongresi  Genel Sekreteri Prof.Dr.Nermin Tarhan tarafından ödülleri takdim edildi. Ardından TDB MYK-MDK-YDK Üyeleri, Ankara D.O Yöneticileri, Kongre Organizasyon Komitesi Üyeleri, Organizasyon firması,  TDB ve Ankara D.O çalışanları ile  kongrede görevli host ve hostesler sahneye davet edilerek, katkı ve emeklerinden  ötürü  teşekkür  edildi.

Son olarak yapılan çekilişle, katılımcı firmaların sürpriz hediyeleri sahiplerini buldu. Milli mücadele zaferinden sonra 24 Temmuz 1923 tarihinde yapılan Lozan Antlaşması ile Türkiye, "Bağımsız devlet" unvanını kazanarak,  TBMM'nin  29 Ekim 2023 tarihli toplantısında yönetim biçimini "Cumhuriyet", ilk Cumhurbaşkanı olarak "Mustafa Kemal Atatürk'ün" oy birliği ile kabulü ve dünyaya ilanının 100'ncü yılında başarıyla tamamladığımız  Kongremizdeki coşku ve heyecanın,   2024 yılında  İstanbul’da  düzenlenecek Dünya Dişhekimliği Kongresi’nde de sürmesi dileği ve meslektaşlarımızla yeniden buluşma arzusu ile  Ankara’ya veda edildi.


***Başkent Postası Medya Grubu Adına Genel Koordinatör Murat Genç Başkent Postası / Gerçek Ahval / Sıfır6 Haber ortak yayınında fuar alanında bulunan  firma yetkililerine mikrofon uzatarak duygularına tercüman oldu. Videoyu izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz...

https://youtu.be/lKx3Bhvp_CU