AYLA TOKMAK / SON İNTERNET HABER

 

TROY kart ne işe yarar?
TROY kartlarınız ile Türkiye'deki tüm ATM ve POS'lardan işlem yapabilir, internet ve mobil alışverişlerinizde güvenle kartınızı kullanabilirsiniz. Ayrıca TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanabilirsiniz.


Boykot büyüyor. Belediyeler Troy’a geçiyor!
Kocaeli’de İsrail’in Gazze’de işlediği insanlık suçuna yönelik boykotlara bir yenisi daha eklendi. Kocaeli’deki İsrail boykotu katlanarak devam ediyor
İsrail’in Gazze’de günlerden bu yana işlediği insanlık suçu, bugün de devam ederken ülkenin her yerinden Filistin’e destek gelirken Kocaeli Büyükşehir, Derince, Körfez, Kartepe, Gölcük, Kandıra ve Başiskele Belediyeleri boykot de boykot kararı almıştı. Bu kapsamda belediyeler, kendi işletmelerinde Coca-Cola ürünlerinin satışını durmuştu.

Edinilen bilgiye göre, bankalar, 2015 yılında Bankalararası Kart Merkezi (BKM) öncülüğünde bir araya gelerek yerel kart şeması TROY'u kurdu. Türkiye'nin Ödeme Yöntemi TROY, 2016 yılında faaliyete geçti.

7 soruda troy

1-Adını Türkiyenin Ödeme Yöntemi'nden alan TROY nedir?

Banka karti, kredi kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan yerli bir ödeme yöntemi

2-Nasıl TROY kart sahibi olunabilir?

Türkiye de faaliyet gösteren 28 banka ve 20 elektronik para kuruluşunun müşterileri. buralara başvurarak hali hazırda kullandıkları kartlarını TROY logolu kartlar ile değiştirebilir veya yeni kart talebinde bulunabilir

3-TROY nerelerde kullanılır?

Yurt içindeki tüm bankalara ait ATM ve POS cihazlarını yanı sıra e-ticaret işlemlerinde de kullanılabiliyor

4-TROY'un kaç kullanıcısı var?

Geçen sene 12.8 milyon olan kullanıcı sayısı, 31 Ekim 2023 itibarıyla 2022 ye göre yüzde 46,9 artışla 18,8 milyona ulaştı

5-TROY kart sahipleri 2023'te ne kadarlık işlem yaptı?

Yılbaşından bu yana TROY kartlarla toplam 239.2 milyar liralık işlem yapıldı

6-TROY kart yurt dışında da kullanılabilir mi?

TROY kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart semalarına ait logoların genuğu yerlerde kullanılabilir

7- TROY kartın sağladığı avantajlar neler?

TROY kartlar ile bankaların anlasmalı olduğu iş yerlerinde taksit yapılabiliyor puan kazanılabiliyor ve bankaların uyguladıg sadakat programlarından faydalanılabillyof

 

  Ekim 2023 itibarıyla TROY'un, banka ve elektronik para kuruluşu olarak 55 üyesi bulunurken TROY logolu kartlar yurt içinde tüm ATM, POS ve e-ticaret işlemlerinde kullanılabiliyor. TROY kartlar ile bankaların anlaşmalı olduğu iş yerlerinde taksit yapılabiliyor, puan kazanılabiliyor ve bankaların uyguladığı sadakat programlarından faydalanılabiliyor.

   Yurt dışında, kartın arka yüzünde yer alan uluslararası kart şemalarına ait logoların geçerli olduğu yerlerde kullanılabilen TROY kart, banka ve elektronik para kuruluşlarına başvurularak alınabiliyor.

"Yerli ve milli olduğu için TROY kartı tercih ettim"
TROY kart kullanıcısı olan Atilla Şendur, yaklaşık son bir yıldır TROY kart kullandığını ve memnun olduğunu ifade ederek, "Yerli ve milli olduğu için TROY kartı tercih ettim, çevreme de tavsiye ediyorum." dedi.

Bir başka TROY kart kullanıcısı ve işletme sahibi olan Göktuğ Samet Ağca da bankasının farklı markalarla birlikte TROY kartı önerdiğini, yerli üretim olan TROY'u tercih ettiğini aktararak, başka ülkelerin kazanmasından ziyade kendi ülkesinin kazanmasını istediğini söyledi.