Türkiye’nin yeni nesil internet operatörü TurkNet, yönetim kad rosunu güçlendirmeye devam ediyor. TurkNet, Hukuk ve Uyumdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CLCO) olarak, Merve Öney Barlas’ın atandığını duyurdu. 
 
Türkiye’nin yeni nesil operatörü TurkNet yönetim ekibini yeni ve deneyimli isimlerle güçlendirm eye devam ediyor. Geçmişte DgPays, Mapfr e Sigorta gibi kurumlarda yöne ticilik yapan Merve Öney Barlas, 1 Şubat 2023 itibarıyla TurkNet Hukuk ve Uyumdan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CLCO) olarak yeni görevine başladı.   

 Merve Öney Barlas kimdir? 

 Saint Joseph Lisesi’nin ardından, lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde sürdüren Merve Öney Barlas, kariyerine uluslararas ı bir hukuk bürosu olan Dentons Hukuk Bürosu’nda  başladı. Burada 4 yıla yakın çalışmasının ardından, yüksek lisans eğitimi için New York’a taşındı ve Columbia Law School’da  Hukuk Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Ardından Washington D.C.’ye  taşınarak Criterion Economics’ te görev alan Barlas, eş zamanlı olarak New York Barosu sınavına hazırlandı. Türkiye’ye döndükten sonra sırasıyla Hergüner  Bilgen Üçer Avukatlık Ortaklığı’nda avukat olarak, Mapfre Sigorta ve son olarak da DgPays’de ise Chief Legal O fficer pozisyonlarında görev aldı. 
Halihazırda hem New York, hem de İstanbul Barosu’na kayıtlı olan Merve Öney Barlas, yönetim kadrosundaki yeni görevinde TurkNet’e hukuk ve uyum alanındaki bilgi birikimi ve deneyimleriyle katkı sağlayacak. 
 
TurkNet Hakkında 

 1996’da bağımsız bir yeni nesi l telekom operatörü olarak, bi reylerin ve kurumların  iletişim ihtiyaçlarını karşıla mak üzere kurulan TurkNet; internet veri merkezi ve barın dırma gibi hizmetler sunuyor.  TurkNet’in yaygın ve yüksek ka pasiteli ulusal veri omurgası,  Türkiye’nin her bölgesine yük sek kalitede güvenli hizmet su nabilmek üzere tasarlandı. Yen ilikçi ürünler sunmak için yer el, ulusal ve uluslararası bağ lantılarını sürekli genişleten  TurkNet, Türkiye’nin En Büyük 100 Biliş im Şirketi arasında yer alıyor .