Ücretli öğretmenler dernekleri talep ve isteklerini beyan eden ortak bir bildiri yayınladılar.


ANKARA: Ücretli öğretmenlerin sorunlarını duyurmak amacıyla kurulmuş olan dört dernek seslerini duyurmak amacıyla ortak bir bildiri yayınladılar.
Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen açığını gidermek amacıyla oluşturduğu ücretli öğretmenlik,  özlük haklarının yoksunluğu ve asgari ücret altı bir çalışmaya zorlamasıyla öğretmenlerin haklı eleştirilerine maruz kalıyor ve bu bir kölelik hatta modern kast sistemi olarak görülüyordu. Bu konuda görüşünü sorduğumuz Tek Çatı Derneği Başkanı Hatice Temel; sorunlarının bir an önce çözülmesi ve ücretli öğretmenlerin milli eğitim kadrosuna alınarak kökten halledilmesini talep ettiğini belirtti. Ayrıca, sözleşmeli ve taşeron çalışanların kadroya alındığı bir süreçte ücretli öğretmenlerin de durumunun göz önüne alınması gerekir dedi.
Ücretli öğretmenlerin ortak bildirisinde “KPSS ve aktiflik şartı aranmaksızın, öğretmenlik vasfı taşıyan öğretmenlerimizin prim gün sayısı üstünlüğüne göre öğretmen olarak atamalarını talep ediyoruz.
Ücretli öğretmenler derneklerinin ortak bildirisi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nasıl bir karşılık gördüğü merak edilmektedir.

 

HATİCE HÖKELEKLİ/Ankara